Azerbaycan Aydınları İkinci Karabağ Savaşı'nın diplomasi trafiğini anlattılar

İkinci Karabağ Savaşı'nın başlangıcı olan 27 Eylül günüyle ilgili olarak İnter Az Türkiye Televizyonu, KİAMP- Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ve Azerbaycan STK kuruluşu üyelerinden Ahmet Şahidov'u canlı programda ağırladı.

İnter Az Türkiye Tv'nin başarılı sunucularından Serkan Okur'un yönetiminde başlatılan proğram, oldukça samimi bir havada gerçekleştirildi.

KİAMP Türkiye Genel Koordinatörü, savaşın siyasi sahadaki diplomasi ve diaspora yönlerini açıkladı. Azerbaycan'ın 44 günlük savaş esnasında Mekik, Zirve, Arabuluculuk gibi diplomasi türleri ile her defa masaya oturmaya çalıştığını, karşı tarafın ise buna karşı hiç bir adım atmadığını belirtti.

Abdurahmanlı buna ilaveten, Azerbaycan Diasporası'nın Ermenistan’ın sahte haber manipülasyonuna ve dezenformasyonuna karşı büyük mücadele yürüttüğünü de vurguladı. 

Doç. Dr. Yunus Emre Tansü yaptığı konuşmasında özetle, Türkiye'nin her konuda Azerbaycan'a destek verdiğini, gerek savaş öncesinde ve esnasında, gerekse savaş sonrasında diplomatik olarak arabuluculuk gerçekleştirmeye çalıştığını ancak Ermenistan'ın siyasi tarafının buna sessiz kaldığını, hatta Karabağ'a yerleştirdiği mayınların haritalarının halen Azerbaycan yetkililerine verilmediğini söyledi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.