Akşener: İYİ Partililere saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum

“İYİ Parti kurulmamış olsaydı muhalefet içerisinde neyi konuşuyor olacaktık?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Parti kurulmamış olsaydı muhalefet içerisinde neyi konuşuyor olacaktık? İYİ Partililere bu saygının gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” diye sordu.

İYİ Parti lideri, partisinin "Ekonomide Kurtuluş Planı"nın ilk aşamasını oluşturan "Acil İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı"nın tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Bütün siyasi partiler ve seçmenleri kıymetlidir” diyen Akşener, “İYİ Parti kurulmamış olsaydı muhalefet içerisinde neyi konuşuyor olacaktık? İYİ Partililere bu saygının gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İktidarın dış politikayı yürütme şekline dair eleştirilerini dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

Beşar Esad ne zaman oldu Esed, ne zaman olacak Beşar? İçinde yaşadığımız partili cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği sonuçlar. "Beni seviyor mu?" zihniyetinden kaynaklanan, Allah'ın sıfatları söylendiğinde, peygamberimizin üstüne konulan ve haşa denilmeyen psikolojinin, zihniyetin sonucudur. 

İYİ Parti lideri, “Ekonominin patronu güvendir. Bizim söylediğimiz gerçekçi, hukukun üstünlüğüne dayanan, kayrılmanın olmadığı, lütuf yapmak ihtiyaçlarının bulunmadığı, ilkelerin, kuralların kurullların ilan edildiği bir Türkiye. Bunun yolu da öncelikle bu ucube sistemden kurtulmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.