Ahmet Taner Kışlalı cinayeti üzerinden 22 yıl geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Takvimler 21 Ekim 1999’u gösterdiğinde otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda aramızdan ayrıldı Ahmet Taner Kışlalı. Akademisyen ve yazar kimliğiyle tanınan Kışlalı'nın öldürülmesinin üzerinden tam 22 yıl geçti. Kışlalı cinayetinin faillerinin de yargılandığı "Umut Davası" bazı sanıklar yönünden hala devam ediyor.

Hem devlet adamı, hem akademisyen, hem de yazar kimliğiyle halk tanımıştı onu. 22 yıl önce karanlık eller onu aramızdan ayırdığında hem yazılarını yazmaya hem de Ankara Üniversitesi’nde dersler vermeyi sürdürüyordu. 21 Ekim 1999’da arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti Ahmet Taner Kışlalı.

1939’da Tokat’ta dünyaya gözlerini açtı Kışlalı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde lisans eğitimini, Paris Hukuk Fakültesi'nde doktorasını yaptı. Akademik çalışmalarını sürdüren Kışlalı, 1977'de CHP İzmir Milletvekili oldu. 42. Hükümette Kültür Bakanlığı yaptı.

Kışlalı 12 Eylül Darbesinin ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "siyaset bilimi" dersleri verdi. 1991’de köşe yazıları yazmaya başladı. :ağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi derneklerin etkinliklerine konuşmacı olarak katıldı.

Takvimler 21 Ekim 1999’u gösterdiğinde otomobiline yerleştirilen bomba kopardı onu hayattan. Vefat ettiğinde 60 yaşındaydı. Kışlalı’yı son yolculuğuna binler uğurladı.

Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy'un öldürülmesinin de aralarında bulunduğu olayları kapsayan Umut Davası’nda derece mahkemesinin verdiği kararı Yargıtay bozmuştu. Tekrar görülen davada 3 sanık Tevhid-Selam ve Kudüs Ordusu örgütünü kurmak ve yönetmek" suçundan, 5 sanık ise aynı örgüte üyelikten çeşitli sürelerde hapis cezası aldı. Yargılama bazı sanıklar yönünden devam ediyor.

Cnntürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.