23. Geleneksel Kastamonu Türk Dünyası Günleri başladı

Türk dünyasını buluşturan "23. Kastamonu Türk Dünyası Günleri" bugün büyük bir coşkuyla başladı. Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk dünyasının dört bir tarafından katılımcı yer aldı.

Türk dünyasını buluşturan "23. Kastamonu Türk Dünyası Günleri" tüm coşkusuyla 9 Haziran 2023 tarihinde başladı.

Devlet yetkilileri ile Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden gelen halk oyunları ekipleri ve sanatçılar, Kastamonu şehir merkezinin en işlek caddesi olan Kışla Caddesi'nde kortej oluşturdu. Katılımcılar, etkinliğin gerçekleştiği alana, geleneksel kıyafetleri ve bayrakları ile yürüdü.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞLU AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Etkinlik, Otağ Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğunun gösterisi ile başladı. Ardından, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında Başkan Vidinlioğlu, Türk dünyasının birlik ve beraberliğine dikkat çekti. Açılış töreninde MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın da yer aldı.

Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu Türk Dünyası Günleri'nin artık daha geniş ve kapsamlı bir yapıda olduğunu vurguladı. Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bu hazırlık aşamasında Türk dünyası ve kültürünün bugüne kadar bu kadar büyük bir etkinlikte bir araya gelmediğini belirterek “Kadim şehrimiz Kastamonu bugün tarihine geçecek bir etkinliğe 23. kez ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin olmazsa olmaz şehri, istiklal madalyalı tek ilçeye sahip Kastamonu bu özellikleri ile böyle bir buluşmanın yapılabileceği en uygun platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin  100. Yılı sebebiyle, devam ettirdiğimiz deneyimi çok daha geniş kapsamıyla hayata geçirmek istedik.  Buraya uzak, yakın bir çok bölgeden gelen  misafirlerimiz oldu. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi  her yıl daha da fazla katılım ile tekrarlamayı planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

KIRIM AİLESİ ÇOCUKLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Açılış programında, Türkmeneli'nden Azerbaycan'a halk oyunları ve müzik toplulukları sahne aldı. Kırım Tatar geleneksel halk dansları ve müziklerini sergileyen Kırım Ailesi çocukları da açılış gününde sahnede gösteri yaptı. Kırım Tatar çocukların gösterisi, katılımcılar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. 

ETKİNLİK ARASINDA GALA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Kastamonu Türk Dünyası Günleri etkinliğinin ilk gününde, etkinlik kapsamında gala yemeği düzenlendi. Protokolün ve basın mensuplarının katıldığı gala yemeğinde Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade, sahnede piyanonun başına geçti. Manafzade hem Türk Dünyasından hem Azerbaycan Türklerinden ezgilerle kulakların pasını sildi.

KASTAMONU TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ ÜÇ GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Kastamonu, 23. Türk Dünyası Günleri çerçevesinde Türk dünyasından birçok sanatçıyı ağırlıyor. 3 gün sürecek olan etkinliklere yoğun katılım yaşanıyor.

,

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.