İçinden geçtiğimiz dönem zorlu bir dönem herkes için… Herkesin küçük büyük sorunları var. Bu sorunlardan çıkış yolu bireyin soruna teslim olmasıdır.

Soruna teslim olmak da ne demek oluyor?

Birey eğer karşılaştığı sorunun köklerine inerse ve onu incelerse çözümün anahtarını bulacaktır demek oluyor. Çünkü çözüm sorunun içinde saklıdır.

Fakat sorunun köklerine dalınca soruna ön yargılar olmadan bakılması gerekiyor, o zaman sorun çözümün ne olduğunu gösterecektir. Bir de akılda olan geçmişten gelen çözümlere başvurmamak lazım, çünkü pek bir işe yaramayabilir. Bu şekilde sorunun içerdiği çözüme ulaşılamaz.

Bir soruna, krize, engele düşmanca davranılmazsa sorun size dostça çözümü gösterecektir. Sorunun çözümü teslimiyettir.

Nefret hissedince, teslimiyet içinde farkındalık ışığında onu tarafsızca gözlemlemek sizi sevgiye, kıskançlık hissedince takdire, öfke hissedince merhamete giden yola yönlendirecek.

Tarafsızca gözlemlerken farkındalığın yüksek olması çok önemli, teslimiyetin farkında olalım ki çözüme ulaşabilelim.

Bunu Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan üç yüzü aşkın sayıda Değişim Programlarıyla başarabiliriz.

Farkındalık Sanatı” Değişim Programını uygulamak çözüme götüren yola ilk adımı atmaktır. “Gözlemci Olma Sanatı”, “Teslimiyet Sanatı” Değişim Programları da ayrıca çok etkili bu konuda.

Dünya Değişim Akademisi Değişim Programları ile ilgili şöyle diyor:

Her program kadim bilgilerin bilimsel metot ve derin bilgelik ile günümüz insanına uyarlanmasından oluşmuştur. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, yaşı ve yeterliliği ne olursa olsun toplumun her kesiminden kişiler bu programları rahatlıkla uygulayabilir ve kesinlikle olumlu sonuçlarını kendinde gözlemleyebilir. “

Herkese bu değişim programlarını denemeyi öneriyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 2 yıl önce

Harika bir yazı..