Ölüme yakın olma deneyimi yaşayanlar bilirler ki, bu deneyim insan hayatını değiştirir ve teslimiyet konusunda farkındalığı artırır. İnsan ölümle burun buruna geldiği zaman hayatı film şeridi gibi gözünün önünden geçer ve saçma sapan şeylerle hayatını boşa geçirdiğini fark eder. Ne kadar önemsiz şeylere üzüldüğünü, kafayı boş yere taktığını ve mutsuz olduğunu anlar.

Korkunun kendisi yaşanan deneyimden daha korkutucu olabilir. Bunun nedeni teslimiyet yoksunluğudur. Çünkü teslimiyet yoksa insan korkudan panik olur, yapayalnız hisseder, donup kalır.

Oysaki korkunun üstesinden gelmenin tek yolu korkmadan korkunun üstüne gitmektir.

Yaşama olan bağlılık derecesi burada önemli rol oynar. Yaşama olan bağlılık ne kadar büyükse teslimiyet de o kadar büyük olacaktır. Yaşam teslimiyetten ibarettir.

Teslimiyet yoksa o zaman korkunun kaynağı olan bedende birey sıkışıp kaldığını hisseder, çünkü geçici beden yapay korku, sıkıntı, kaygı, endişeye sebebiyet verir.

Burada çözüm varoluşsal teslimiyettir. Eğer insan yaşama tutkusuyla doluysa, içinde bulunduğu zor duruma teslim olduğunda korkular kaybolur. Korku ve sıkıntıyı insan kendisi ürettiği için, teslimiyet bu kayboluşa neden olur.

Varoluşsal teslimiyet sayesinde insan mutlak huzuru yaşayabilir.

Varoluşsal teslimiyet edilgen bir durum değildir. Teslimiyet karşılıklıdır. Birey varoluşa teslim olunca, varoluş da bireye teslim olur. Böylece birey kendini sınırlayan her şeyden kurtularak bütünlüğe ulaşabilir. Bu bütünlüğe erişim sonucunda umutsuzluk kaybolur, mucizeler gerçekleşir.

Teslimiyet insanın beden, zihin, duygular, dünya, evren zindanından kurtuluş yoludur.

Bu özgürlüğe ulaşmak için Dünya Değişim Akademisi birçok Değişim Programı sunuyor. “Teslimiyet Sanatı”, “Korkuları Aşma Sanatı”, “Yaşam Sanatı”, “Ölümü Aşma Sanatı” vb.

9-16 Ocak 2023 tarihinde Dünya Değişim Akademisi’nin Yeni Yüzyıl Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği 3. Kademe Değişim Uzmanlığı “Korkuları Aşma Sanatı” Değişim Programına herkes katılabilir ve hem kendi değişiminizi sağlayabilir hem de Değişim Uzmanı olabilir, başkalarının değişimi için çalışabilirsiniz. Kişisel gelişimle ilgilenenlerin bu konuda eğitim alarak sertifika sahibi olması ikinci bir meslek edinmesi mümkün oluyor.

Değişim çalışmaları iki bölümden oluşuyor; her çalışmanın temasını oluşturan kısa teorik kısım ve çalışmanın esas kısmını oluşturan pratik kısım.

Pratik kısım; nefes teknikleri, beden hareketleri, derin gevşeme bölümlerinden oluşmaktadır. Teorik kısım konuyu daha iyi anlamayı sağlayan aydınlatıcı kısa metinlerdir.

Her bir program 8 çalışmadan oluşuyor ve her çalışma 45 dakika sürüyor. Herkes katılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Neslihan 1 yıl önce

Degisim programlari gercekten cok etkili, deneyip yasayabilirsiniz sizler de

Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Süper..????????????❤️

Avatar
Sema 1 yıl önce

Çok açık net berrak bilgilendirici bir anlatım, cok teşekkürler

Avatar
Oytun 1 yıl önce

Korkuları Aşma Sanatı'ni denemek isterim..