Tam teslimiyet içinde olan insan bu dünyada olur ama bu dünyadan olmaz. Bu şu anlama gelir; bu dünyada yaşar ama egosunun esiri olmaz. Teslimiyette yedi basamak vardır. Sırasıyla şöyledir kısaca; emirlere teslim olma, incelemelere teslim olma, anlamlandırmaya teslim olma, beklentilerden kurtuluşa teslim olma, özgür iradeye teslim olma, mutlak özgürlüğe teslim olma, bilgeliğe teslim olma.

Teslimiyet merdiveninde ilk basamak insanın hırslarının ve bencilliğinin farkına varmasıdır. İnsan bencil isteklerinin acıya neden olduğunu anlamaya başlayınca ikinci basamağa geçer. Ama ne yazık ki birçok insan bu basamakta yaşar ve ölür. Çünkü herkes emir vermeyi sever ve hayatta kalmak için emirlere teslim olmak zorundadır.

İkinci basamağa gelen insan kendini sorgulamaya başlar. Aksaklıkları yargılar, kınar, suçlar, doğruyu yanlıştan ayırt etmeye çalışır. Birey özüne dönerek ihtiraslarını aşmaya başlar. Duygusal ile mantıksal bütünleşir, varoluşsal teslimiyet başlar.

Üçüncü basamakta bireyde sezgisel bir benlik gelişir ve anlam kazanır. Sezgiler ve sanatsallık önem kazanır. Kişi müziğe, şiire, şarkıya, dansa teslim olur ve tekâmül motivasyonu artar. Bu basamakta insanın özündeki varoluşsal aşk ortaya çıkmaya başlar. Bunun bencil dünyevi aşkla bir ilgisi yoktur. Bu varoluşsal aşkın tezahürü mutlak düzeyle bağlantının kurulduğunu gösterir. İnsan ebedi özünün farkına varınca varoluşsal aşkla dolar taşar. Bu teslimiyet basamağına ulaşınca korku ve kaygılar kaybolur.

Dördüncü basamakta birey beklentilerden özgürleşir ve tatmin olmuş hisseder. İnsanların tatminkâr olmamasının nedeni dünyevi beklentilerdir. İnsan tekâmül ederse beklentilerden kurtulur ve tatmin hale gelir.

Beşinci basamağa gelen insan özgür iradesini tam anlamıyla kullanmaya başlar. Bunun nedeni zihinsel ve duygusal kölelikten kurtulmasıdır. Dünyevi köleliğin nedeni ego ve bencil istekler olduğu için bencillik yerine ebediliğe teslim olan insan özgürleşir.

Altıncı basamakta birey mutlak özgürlüğe kavuşur. Her varlığın doğal hakkı olan mutlak özgürlük suistimal edince birey bencilliğin kölesi olmuştur.

Yedinci basamak bireyin kemale erdiği, bilgeliğe ulaştığı son basamaktır. Yalnızca tekâmül eden insan olgunlaşabilir. Olgunlaşmanın ilk aşaması aydınlanma, ikinci aşaması gerçekte kim olduğunu anlamaktır.

Sonuçta bencilliğine yenik düşmüş cahil insan, hiçbir şeye teslim olmak istemez ama önüne gelen her şeye teslim olur. Yani teslimiyetten nefret edenler bencil isteklerine sonuna kadar teslim olurlar.

Dünya Değişim Akademisi; insanın tekâmül etmesi, olgunlaşması, beklentisiz olması, özgürleşmesi için üç yüzden fazla Değişim Programı sunuyor. Ayrıca Değişim Uzmanı olarak siz de başkalarının değişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Bireylerin olumlu yönde değişimi, toplumun pozitif yönde değişimine katkıda bulunuyor. Dünya gezegeni üzerinde yaşayan insanların bulunduğu çıkmazdan tek çıkış yolu bu değişim tekniklerini uygulamak. Pozitif bir değişim sonucu savaşlar önlenebilir, deprem, sel vb. doğa afetleri hafifletilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.