Tekâmül etmek, olgunluğa, erdemliliğe, aydınlığa ulaşmak için çabalamak demektir. Yani mükemmele giden bir yolda ilerlemek demektir.

Tekâmül yolcusu mutlak gerçeği arar, ama bu bir hedefe ulaşmak demek değildir. Gerçeği arayış bu yolda hep devam eder, birey sürekli araştırır, bulur, her an yaşamın yeni boyutlarını ve gerçek kendini keşfetmeye devam eder... Bu yüzden tekâmül yolu hedefsiz bir yoldur. Çünkü keşfetmenin sonu yoktur. Önemli olan yolda olmaktır.

Bencillikleri aşmaya çalışmak, entelektüel bir arayış içinde olmak yolda olmaktır. Aynı zamanda çabalamak ve pes etmemektir de.

Bir bireyin bu gezegende tekâmül etmesi ve başkalarının tekâmülüne yardım etmesi, kendini bulması ve gerçekleştirmesi için yolda olması gerekir. Yolda olan birey ona dayatılan şeyleri sorgular, araştırır, gözü kapalı inanmaz, takip etmez.

Gerçeği arayan birey, bir inanca körü körüne bağlanmaz. Birey bunun yerine bilimin ışığında yürür, sorgulamadan, araştırmadan eylemde bulunmaz. O aklını ve sezgilerini kullanarak dezenformasyona itibar etmez.

İnsan tekâmüle aramayla, sorgulamayla başlar ve “kendini bulmak” için bir yol, yöntem arar. Aksi halde sorgulanmamış hayatlar anlamsız olur.

Yolda olmak demek, sorgulamak, irdelemek, araştırmak, deneyimlemek, deneyimsel bilgi edinmek ve buna göre ilerlemek demektir. İnsan olmanın gereği mutlak gerçeği aramak, bulmak, bilmek ve bildiğini uygulamaktır.

Bu noktada gerçeği keşfetmek ve doğru yolu bulmak için birey toplumda sunulan varsayımlar, yöntemler, çözümler, inançlar, önerileri mutlaka irdeleyip sorgulamalıdır. Sorgulayarak ilerleyen insan doğru yolu bulur, bilgi ve eylem bütünlüğünü sağlar. Tekâmül sayesinde birey “kâmil insan” olma yolunda ilerler, yetkinliğin ve olgunluğun huzurunu bulur.

Dünya Değişim Akademisi “Tekâmül Sanatı” Değişim Programını öneriyor bu konuyla ilgilenenler için. Bilimsel yöntemlerden oluşan program her biri 45 dakikalık 8 seanstan oluşuyor.

Tekâmül yolunda olmak, kendini keşfetmek, gerçekleştirmek, kendi varoluş amacını, anlamını bulmak için, bu bilimsel değişim tekniklerinin işe yaradığını deneyimleyen biri olarak herkese tavsiye ediyorum.

Tekâmül bir insanın kendini tanıma yolculuğudur ve insanlığın şu günlerde içinde bulunduğu çıkmazdan tek kurtuluşudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.