İran'da "Tebriz Traktör" futbol takımı taraftarlarından "Yaşasın Azerbaycan" tezahüratı!

Güney Azerbaycan Türklerinin futbol takımı Traktör Tebriz taraftarları, "Azatlık, Adalet, Milli Hükumet" ve "Yaşasın Azerbaycan" sloganları ile stadyumu inletti. İran polisi, taraftarları gözaltına aldı.

İran’da Güney Azerbaycan Türklerini temsil eden futbol takımı Traktör Tebriz, Sahand Stadyumunda 12 Mayıs 2023 tarihinde Nessaci Mazendaran takımı ile karşılamasına taraftarların tezahüratları damga vurdu.

Traktör'ün maçı 1-0 kazandığı müabakada, Güney Azerbaycanlı taraftarlar, "Azatlık (Özgürlük), Adalet, Milli Hükumet" sloganları attı. Ayrıca, "Yaşasın Azerbaycan", "Azerbaycan var olsun, istemeyen kör olsun" gibi pek çok slogan atıldığı görüldü. İran'ın Türk şehri Tebriz'deki maçın öncesinde bazı taraftarların, ellerinde Azerbaycan bayrakları ile sokaklarda dolaştığı görüldü.

TARAFTARLAR GÖZALTINA ALINDI

Güney Azerbaycan Türkü taraftarların slogan atmasının ardından İran rejimi polislerinin bazı taraftarları gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişilerin nereye götürüldüğü bilinmiyor. Ayrıca, gözaltı nedenleri ve suçlamalar hakkında da henüz bir bilgi verilmedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.