Beşiktaş ile Fenerbahçe derbide karşılaşacak

Beşiktaş ile Fenerbahçe, ezeli rekabette 356. kez karşılaşacak. Fenerbahçe yükselişini sürdürmek, Beşiktaş yeniden çıkışa geçmek istiyor. Spor yazarı Müslüm Gülhan, derbiyi Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Beşiktaş, 2 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek. 

Süper Lig'in 8. haftası, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi konuk edeceği müsabakaya sahne olacak.

2 Ekim Pazar günü saat 20.00'de Dolmabahçe'deki Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok'un yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın 4. hakemi Atilla Karaoğlan olacak.

Ligde geride kalan süreçte 7 maça çıkan Beşiktaş 14 puanla 4'üncü, 6 müsabaka oynayan Fenerbahçe 13 puanla 6. basamakta yer alıyor.

Son 10 lig maçının 5'i berabere bitti

28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan ezeli rekabette geride kalan 98 yılda 355 müsabaka oynandı.

Fenerbahçe'nin 133, Beşiktaş'ın 126 kez kazandığı derbi maçlarda 96 müsabaka berabere tamamlandı.

Ezeli rekabette son 10 lig maçından 5'inin beraberlikle sonuçlanması dikkat çekiyor.

Söz konusu maçlarda Beşiktaş 3, Fenerbahçe ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

İki takım arasında geçen sezon oynanan Süper Lig maçlar 1-1 ve 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

BJK-FB-AA1.jpg

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan son 10 Süper Lig maçının 9'unda her iki takım da gol buldu. Bu karşılaşmalarda toplam 36 gol atıldı. (BJK-19/FB17)

Son 5 lig maçında Beşiktaş'a karşı kazanamayan Fenerbahçe, rakibi karşısında en son 22 Aralık 2019'da sahadan galibiyetle ayrılmıştı. (3-1)

Beşiktaş, sahasında oynanan son 8 resmi maçta rakibine yenilmedi. Sarı-lacivertliler en son 5 Şubat 2017'de deplasmanda Beşiktaş'ı mağlup edebilmişti. (Türkiye Kupası / 0-1)

Bu sezon geride kalan 7 haftada Beşiktaş 16 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Fenerbahçe ise 6 maçta 20 kez fileleri havalandırmasına karşın kalesinde 6 gole engel olamadı.

Müslüm Gülhan.jpg.jpeg

Müslüm Gülhan / Fotoğraf: Independent Türkçe

"Jesus'un duruşu ve takıma hakimiyeti Ismael'e göre daha kuvvetli"

Spor yazarı ve teknik direktör Müslüm Gülhan, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Derbide öne çıkacak unsurlardan en önemlisinin teknik direktörler olacağını düşündüğünü söyleyen Gülhan, "Jesus bir adım önde. Gelir gelmez bir sistem üzerinde yoğun bir şekilde çalıştı. Prensipleri olduğu için o felsefe üzerinden takımda bir taktiksel bütünlük kaygısını gidermek üzere çalışmalara başladı ve bunu başardı. Bu büyük bir avantaj" dedi. 

Fenerbahçe'de tüm kontrolün Jesus'ta olduğunu ancak Beşiktaş'ta tam tersi bir durum olduğuna işaret eden Gülhan, "Jesus yönetimin üstünde özgür bir mesleki alan yarattı. Beşiktaş'ta durum tam tersi. Ismael, Beşiktaş'a ilk geldiğinde bir avantaj gibi gözüken koşullar şu anda onun antrenörlük prensipleri bakımından çok oturmamış görünüyor. Yönetimin üstünde değil altında bir birim olarak hareket ediyor. Bu da bir dezavantaj. Antrenör modellerine baktığınızda Jesus'un duruşu ve takıma hakimiyeti Valerien Ismael'e göre daha kuvvetli" diye konuştu. 

M.A. /  Independent Turkçe 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.