Günümüzde komşu komşuyu artık tanımaz, yolda insanlar birbirine selam vermez olmuştur. Çocuklar sosyalleşmeden büyümekte ve şiddete daha yatkın hale gelmektedir.

Her geçen gün maalesef şiddet kurbanı olan insan sayısı artıyor.

Şiddet eğitimsizliğin bir göstergesidir aslında. Tekâmülsel eğitim sayesinde şiddet içeren davranışlar dönüşerek yerini merhamet olgusuna bırakabilir.

İnsan şiddeti ilk olarak ailesinde öğrenir, yani şiddet öğrenilen bir davranış biçimidir. Daha sonra çocuk sokakta oynarken ve okulda şiddet davranışını öğrenir.

Şiddet uygulamayı öğrenmiş bir insana artık şiddetsiz yaşamayı öğretmek neredeyse mümkün değil, ama Değişim Sanatı sayesinde bunu başarabiliriz.

Şiddet yalnızca fiziksel değil, sözel, duygusal ve ruhsal olabilir. Şiddet uygulamanın amacı kişiyi itaat etmeye zorlamak, kontrol etmeye çalışmak olabilir.

Yeryüzünde neden bu kadar şiddet var acaba? Çünkü insan varlığı bütünlüğünü kaybetmiş halde. İnsan bütünlük içinde olunca bir karıncayı bile öldüremez. Çünkü o canlı ile bütünlük içinde olur.

Bir insan ile bütünlük içinde olunca onun duygularını hissedersin, duygudaşlık gerçekleşir. Herkesin acı veya üzüntüsü algılanır ve düşünce, söz, eylem farklılaşarak şiddet içermez bir hale gelir.

Bütün dışsal savaşların, şiddetin nedeni her insanın içindedir. Dışarda görünen şiddet aslında her insanın içinde olan şiddetin bir yansımasıdır.

Eğer her insan varlığı içsel çatışmaları, şiddeti sona erdirmeyi başarırsa önce içsel barışa daha sonra da toplumsal olarak dışsal barışa ulaşabiliriz. O zaman bu dünyada şiddetsiz bir yaşam mümkün olabilir.

Dışardaki savaşları, çatışmaları bitirmek için çabalamamız gerekmiyor. Onun yerine bütün bu çabaları iç dünyamızda gerçekleştirmeli ve içsel barışa ulaşmalıyız.

Dünya Değişim Akademisi’nin bizlere sunduğu harika bir değişim programı var: “Şiddeti Aşma Sanatı”

İçsel değişim ve dönüşümü bu tekniklerle gerçekleştiriyoruz. Toplumda içsel barışı ve bütünlüğü sağlamış insan sayısı arttıkça yeryüzü de daha şiddetsiz bir yer haline gelecek.

Kendini Değiştir Dünyan Değişsin, Dünyanı Değiştir Dünya Değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike Görkmen 9 ay önce

Teşekkür ederiz...Sevgiyle kalın...

Avatar
Ercüment 9 ay önce

Harika... Çok teşekkürler..

Avatar
Nesli 9 ay önce

Degisim icin dogru adres Dunya Degisim Akademisine cok tesekkurler.