Paradoksal olarak nefretin kaynağı sevgidir. Nefret tek başına var olamaz, o her şeyden bağımsız bir duygu değildir. Çünkü nefret aslında sevginin dönüşmüş halidir.

Sevgi mutasyona uğrar ve bencillik katalizörü ile nefrete dönüşür. Sevgide ego ve bencil istekler devreye girince nefret duygusu baş gösterir. Bu yüzden nefretin kaynağı sevgidir.

Sevgi tüm canlı varlıklarda bulunur. Varoluşun temeli sevgidir. Sevgi herkesin özünde bulunan, herkesin az çok bildiği bir kavramdır. Çünkü herkes sevgiyi bir şekilde kendince deneyimlemiştir.

Ama bu kavramın derinliklerine inersek, gerçekten sevginin ne olduğunu hiç birimiz bilmiyoruz. Gerçek sevgi koşulsuz sevgidir, nedensizdir yani nedeni yoktur. Rasyonel zihinle bu nedensiz, nedeni olmayan sevgi kavramı tuhaf gelebilir, anlaşılamayabilir.

Fakat koşulsuz sevginin bir nedeni yok aynen varoluşun bir nedeni olmadığı gibi.

Ama biz insanlar koşullandırılmış sevgiyi biliyoruz, bu yüzden de bunu anlamakta zorluk çekiyoruz.

Herkeste sevgi ihtiyacı var. Aslında toplumun koşulsuz sevgiye ihtiyacı var. Tüm problemlerin çözümü koşulsuz sevgiye dayanır.

Koşullu sevgi kısıtlayıcı, sınırlayıcı olduğu için acı verir. Koşullanma ben kavramından başlıyor, “ben evrenin merkeziyim” bakış açısı koşullanmanın nedenidir. Bu tutumdan kurtulmak için bilinci yükseltmek gerekiyor. “Ben ve evren” tutumundan “evren ve ben” tutumuna sıçrama yapmak gerekiyor.

Bilinç yükselince koşulsuz sevgi ortaya çıkmaya başlıyor. İçinizden gelen dürtüyle başka insanların yararı için beklentisizce bir şeyler yapmaya başlıyorsunuz.

Kendinizde pozitif bir dönüşüm gerçekleşince artık yakınlarınızı koşulsuz sevmeye başlıyorsunuz. Size onlardan acı verici sözler gelse de nefret etmiyorsunuz, çünkü affediyorsunuz. Koşulsuz sevginin belirtisi affetmektir. Böylece her türlü negatif düşünce ve eyleme aldırmıyorsunuz.

Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan değişim programlarından “Nefretten Özgürleşme Sanatı” ve “Sevgi Sanatı” uygulandığı zaman artık çevrenizdeki insanları başka bir gözle görmeye başlayacaksınız. Herkese sevgi dolu gözlerle bakacaksınız. Nefretten arınacaksınız ve nefret duygusu tekrar sevgiye dönüşecek. Bir sevgi patlaması yaşayacaksınız ve koşulsuz sevgi ortaya çıkacak.

Böylece insanların olumsuz davranışlarını hoş göreceksiniz. Sizi eleştirenleri sevmeye devam edeceksiniz, bu tür insanlara kolaylıkla tahammül edebileceksiniz. Eleştirme dürtüsü ise kaybolacak.

Çünkü zihin arınacak ve bilinçaltında birikmiş negatiflik atılmış olacak. Koşulsuz sevgi sayesinde hem hoşgörülü hem de sabırlı olacaksınız.

Kendimizi değiştirelim, dünyamız değişsin, dünyamızı değiştirelim dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Harika... Çok teşekkürler..