Vefat Yıl Dönümünde Emine Işınsu Roman Ödülüne Yazar Ülkü Demiray layık görüldü

Yazar Ülkü Demiray, “Cümbezin Kızı” adlı eseriyle Emine Işınsu Roman Ödülü’na değer görüldü.

Türk Edebiyat ve Siyasetinin unutulmaz yazarlarından Emine Işınsu'nun vefat yıldönümü nedeniyle yapılan ödül törenine, Işınsu’nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz ve tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldılar.

KIBRIS TÜRKLERİNİ ANLATIYOR

Ödül töreninde, Ülkü Demiray’a Cümbezin Kızı adlı eseriyle Emine Işınsu Roman Ödülü verildi. Ödülü, Prof. Dr. Öksüz ile Prof. Dr. Ortaylı birlikte takdim etti. Demiray, ödülü alırken duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Emine Işınsu’ya saygılarını sundu.

Demiray, Cümbezin Kızı adlı eserinin, Kıbrıs’ın acılarını aksettiren bir roman olduğunu, Işınsu’nun da Kerkük Türklerini, Yunanistan ve Bulgaristan Türklerini yazdığını anımsattı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Demiray konuşmasında, “Yaşasaydı Kıbrıs Türklerini de yazmak isterdi. Cümbezin Kızı da buna vesile oldu” dedi. Prof. Dr. Öksüz, 2025 roman ödülü için de 1 Mart 2025’e kadar başvuru alınacaklarını duyurdu. Başvuru şartlarının “emineisinsu.com” adresinden öğrenilebileceğini belirten Öksüz, sonucun da Emine Işınsu’nun doğum tarihi olan aynı yılın 17 Mayıs günü açıklanacağını bildirdi. Öksüz, “Jürimiz de aynı olacak. Bu kez kazananı 2 cumhuriyet altınıyla ödüllendireceğiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.