İki Ukraynalı fotoğrafçı, İstanbul Photo Awards 2023'te ödüle layık görüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın sonuçlarını belgeleyen iki Ukraynalı fotoğrafçı, İstanbul Photo Awards 2023 ödüllerine layık görüldü.

Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards 2023'nün ilk sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu'nda sanatseverlerle buluştu. Fotoğraf yarışmasının kazananları arasında bulunan 2 Ukraynalı fotoğrafçının çalışmaları da sergide yerini aldı.

AA’nın bu yıl 9'uncusunu düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards 2023’nün sergisi MSGSÜ’de 13 Eylül’de açıldı. Açılışa, fotoğraf dünyasından çok sayıda ismin yanı sıra MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Yarışmada ödül alan 165 fotoğrafın yer aldığı sergi, 29 Eylül'e kadar gezilebilecek. 

European Pressphoto Agency (EPA) fotoğrafçısı Sergiy Kozlov'un "Ukrayna-Rusya Savaşı" başlıklı eseri, “Yılın Fotoğrafı" ödülüne layık görüldü. 

Açılışa ev sahipliği yapan AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, “Yarışmamız 9. yılında 16 bin fotoğrafçının kayıt olduğu global bir platform ve uluslararası arenada en prestijli haber fotoğrafçılığı yarışmalarından birisi oldu.” ifadelerini kullandı.

"RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI'NIN SEBEP OLDUĞU TRAJEDİ BU SENENİN ÖNDE GELEN TEMASI OLDU"

Bu yıl yarışmada uluslararası jürinin, 21 bin fotoğraf arasında seçim yapmakta zorlandığını anlatan Serdar Karagöz, “Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sebep olduğu trajedi bu senenin önde gelen teması oldu. EPA fotoğrafçısı Sergiy Kozlov, savaş başladıktan bir gün sonra çektiği fotoğraf ile 'Yılın Fotoğrafı' ödülünü almaya hak kazandı. Ödül kazanan fotoğraflar Filistin'de yaşanan dramdan Nijerya'daki gelişmelere, lityum kaynaklı çevresel değişimlerden Tayland'daki doğal yaşam çalışmalarına, Katar'daki Dünya Kupası'ndan Portekiz boğa güreşlerine, Arktik Denizi'ndeki buz kırıcılarından Afrika Kıtası'ndaki albinolara kadar çok geniş bir yelpazede yer alıyor." dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.