Bursa'da Ukrayna Bağımsızlık Günü’ne özel konser

Bursa Ukraynalılar Derneği, Bursa'da Ukrayna Bağımsızlık Günü’ne özel konser etkinliği düzenleyecek.

Bursa’da, Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlanacak. Bursa Ukraynalılar Derneği, 26 Ağustos 2023 tarihinde saat 19.00'da Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Konak Kültürevi'nde Ukrayna Bağımsızlık Günü'ne özel konser etkinliği düzenleneceğini duyurdu.

Bursa Ukraynalılar Derneğinin öncülüğünde düzenlenen etkinlik; Nilüfer Belediyesi, Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesi, Kıyiv'deki Kırım Evi kültür Merkezi, Kırım Ailesi’nin katkıları ile gerçekleştirilecek. Ukrayna Bağımsızlık Günü'ne özel konser programı kapsamında, Ukrayna halk şarkıları ve Kırım halk dansları icra edilecek.

KIRIM GELİŞİM VAKFINDAN BURSA'DAKİ KONSERE DAVET

Program hakkında Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şube Başkanı Haluk Yaşayanlar şunları kaydetti:

26 Ağustos 2023 tarihinde saat 19.00'da Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Konak Kültürevi'nde Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutlayacağız. Bursa Ukraynalılar Derneği Başkanı Viktorya Avşar’ın (Victoria Avşar) öncülüğünde düzenlenen ve Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şubesinin de organizasyonuna dahil olduğu programda, Ukrayna’nın halk dansları ekibi ve Kırım Ailesi ekibi Kırım Halk Dansları icra edecek. Bu özel geceye Kırım Tatar derneklerinin yetkililerini, üyelerini ve tüm soydaşlarımızı davet ediyoruz.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Rusya işgalci saldırılarını sürdürürken, Ukrayna güçlü direnişine devam ediyor. Ukrayna, 1991 senesinde SSCB'den ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti. Bugün egemenliğini korumak için mücadele veren Ukrayna savaşın bir buçuk yılı geride kalırken Bağımsızlık Günü'nü kutluyor.
Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi. Bağımsız Ukrayna, bu yıl 32. yılını kutlayacak.

Mart 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya bir kaç ay sonra Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek vererek Donbas bölgesinde savaş başlattı. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattı. Rus işgali şartları nedeniyle Bağımsızlık Günü ikinci kez savaşın gölgesinde kaydedilecek.

32 yıl önce kazandığı bağımsızlığını korumak için mücadele veren Ukraynalı siviller, aynı zamanda yaşam mücadelesi veriyor. Bugün daha anlamlı hale gelen Bağımsızlık Günü'nde olası Rus saldırısı yüzünden toplu kutlamalar yasaklanmış olsa pek çok Ukraynalı gururlu gününü yaşıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.