Bursa'da Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlanacak

Bursa’da, Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlanacak. Bursa Ukraynalılar Derneği, Bağımsızlık Günü nedeniyle konser düzenleyecek.

Bursa Ukraynalılar Derneği, Bursa’da Ukrayna Bağımsızlık Günü nedeniyle bir konser düzenleneceğini duyurdu. Dernekten yapılan açıklamada, “Ukrayna Bağımsızlık Günü nedeniyle, 28 Ağustos saat 18.00’de Bursa’daki Tayyare Kültür Merkezinde düzenlediğimiz konserde hepinizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Konser programında en iyi Ukraince şarkıların yanı sıra Türkçe ve İngilizce besteler de yer alacak. Giriş ücretsiz! Bağımsızlık Günü’nü birlikte kutlamaya davet ediyoruz!” denildi.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi. Bağımsız Ukrayna, bu yıl 31. yılını kutlayacak.

Mart 2014’te Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal eden Rusya bir kaç ay sonra Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek vererek Donbas bölgesinde savaş başlattı. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattı. Rus işgali şartları nedeniyle bu yıl Bağımsızlık Günü savaşın gölgesinde kaydedilecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.