ÜMİT YURTKURAN yazdı: "Lenf Sistemi Kanser Olur mu?.."

Lenf sistemi; lenf sıvısı, lenf düğümleri, lenf bezleri ve lenf damarlarından oluşan ve beyin hariç vücudun her bölgesinde var olan sistemin adıdır.

Lenf sistemi vücudumuzda bulunan asıl dolaşım sisteminden ayrı olarak ikinci bir dolaşım sistemi olarak kabul edilir. Ancak yapısal olarak tamamen farklıdır.

Dolaşım sisteminde olduğu gibi pompalama görevini üstlenecek ve belirli bir basınçta tutacak herhangi bir organ veya sistem yoktur. Bugüne kadar da bu dolaşımın nasıl gerçekleştiğine dair tam ve kesin bir bilgi tespit edilememiştir.

Lenf sistemi genel olarak:

*Vücudumuzun her tarafından gelen atıkları, dokularda biriken yabancı ölü mikro curufları, toksinleri, katı yağları, arızalanmış hücreleri temizleyip zararsız hale getirmek.

*Bakteri, virüs mantar, parazit gibi zararlı mikropları yok ederek vücuttan uzaklaştırmak.

*Vücut tarafından kaybedilen proteinleri tekrar vücudun dolaşım sistemine kazandırmak.

*Doku sıvısı ve kan sıvısının birbirleri içerisinde belirli oranlarda bir denge içerisinde dolaşımını sağlamak.

*Bağırsakta emilimi yapılan mikro gıdaları tekrar dolaşıma kazandırmak..

Gibi birçok işlemi yerine getirerek bağışıklık sistemine destek olur. Kısaca bağışıklık sistemimizin en önemli parçasıdır.

Yazının devamı için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.