Eğer biraz emek verir araştırırsanız, içi kimyasal katkı maddeleriyle (toksinlerle) dolu hazır kişisel bakım ürünleri kullanmak yerine, pek çoğunu özellikle cildiniz için kullanacağınız besleyici, koruyucu, nemlendirici, gerginleştirerek kırışıklıkları azaltıcı bitkisel yağları veya kremleri evde kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz.

"Hayır ben uğraşamam, her şeyin elimin altında hazır olması gerekir" derseniz, en azından kimyasal veya sentetik malzemelerle üretilen kişisel bakım ürünlerinin kullanım miktarını asgariye indirerek veya detoks programlarını öğrenip sık sık uygulayarak zararını azaltmanızda yarar var derim.

Günlük kullandığımız kişisel bakım ürünleri arasında toksiklik açısından “diş macunlarının özel bir yeri vardır.” Çünkü ağzımızdaki mukus zarları fazlasıyla geçirgendir. Sıradan bir diş macununda ise florid (kurşundan çok daha ağır, arsenikten daha etkili bir toksindir), sentetik temizlik maddeleri, suni renklendiriciler, tatlandırıcılar ve çeşitli aromalar gibi sayısız toksik katkı maddesi bulunur.

Florid, diş çürümesini önlediği zannedilerek, sabah akşam dişlerimizi temizlemek için itinalı bir şekilde kullandığımız “diş macunlarına katılan en güçlü toksik maddelerden biridir.” Diş çürümesini önleyip önlemediği tartışılır.

Ancak epifiz bezi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle ruhsal durumumuzu etkilediği, tiroit işlevini kısıtlayarak kilo alımına sebep olduğu bilimsel bir gerçektir. Anneler hamilelik dönemlerinde florid katılmış diş macunlarını fazla kullanmışlarsa çocukları obeziteye daha meyilli olurlar. Çünkü hamilelerdeki florid tüketimi çocuklarda kısmi tiroit aktivitesi eksikliğine neden olur.

Florid dişlere, kemiklere, karaciğere, böbreklere, kaslara, beyne ve sinirlere zarar vereceği için tek başına bile sağlığımız için büyük risktir. Ayrıca Kansere, osteoporoza ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu bilinmektedir.

Dişlerimizi mutlaka temizlemek zorundayız. Ancak reklamlarda gösterildiği gibi, diş fırçasının üzerini macunla doldurup köpürte köpürte günde birkaç defa temizlemek zorunda değiliz. Eğer günde 1 – 2 kez dişlerinizi bilinen diş macunlarıyla reklamlarda gösterildiği gibi fırçalayacak olursanız, vücudunuza bağışıklığınızı zayıflatacak kadar toksik madde almış olursunuz.

En azından fırçalama sıklığını ve macun kullanım miktarını iyice azaltarak, zararını minimuma indirmelisiniz. Ayrıca kantaron, susam, karanfil (toplamda %10) ve kekik (diğerlerine göre çok az toplamda %5 gibi) bitkisel yağlar karıştırılarak ayrıca karbonat veya limon gibi doğal ürünler kullanarak dişlerinizin bakteriler nedeniyle çürümelerine ve diş eti çekilmelerine karşı çok basit şekilde tedbirler alabilirsiniz.

Önümüzdeki haftanın yeni umutlara vesile olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.