Normal şartlarda her insan haklı olarak mutlu olmak ve mutlu ortamlarda bulunmak istiyor. Ancak herhangi bir nedenle strese girip kendini mutsuz hissedenler hemen antidepresan kullanımına yönlendiriliyor ve neticede “antidepresan kullanan insan sayımız sürekli artıyor. 2022 yılında yutulan antidepresan hap miktarı 62 milyon kutu…"

Hâlbuki büyükşehirlerde yaşamanın en zor yanı olan “cehalet, yalnızlık, siyaset, ticaret, zamlar, trafik ve benzeri” gibi etkenler. Bunlar ve daha birçok nedenlerle psikolojisi bozulan, strese giren, kendini mutsuz hisseden insanlara ‘stres yönetimini öğretmek’ yerine yaşlı genç demeden ‘ruh sağlığını korumak gibi çok gösterişli’ bir gerekçe ile ‘antidepresan’ kullanımının tavsiye ve reçete edilmesi, mutlu insan sayısını artırmadığı gibi ’toplumun temeline bomba döşemek’ten farklı bir şey değil...

Eğer antidepresanlar kullananı mutlu etseydi, Birleşmiş Milletlerin 149 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği ’Dünya Mutluluk Endeksi'nde 2020 yılında 93. sırada olan Türkiye, 2022 yılında 104. sıraya gerilemezdi…

Kullanan milyonlarca insanın kimyasal hapı yutup sakin görünerek sahte yüz ifadeleri ile aramızda dolaşıyor” olmasından başka hiçbir faydası olmayan antidepresanların (insanımızın prospektüs okuma gibi bir alışkanlığı olmadığı için) prospektüste yazılan (yazılmayanlar hariç) yan etkilerinin bazılarını sıralamak istiyorum.

* Stres ve endişe hisleri  

* Hazımsızlık ve mide ağrıları

* İshal veya kabızlık

* İştah kaybı

* Aşırı iştah

* Baş dönmesi

* Uykusuzluk

* Bulanık görme

* Baş ağrısı

* Cinsel istekte azalma

* Kadınlarda orgazm zorluğu

* Erkeklerde ereksiyon problemleri

* İşeme problemleri

* Ağız kuruluğu

* Aşırı terleme

* Çarpıntı

* Huzursuz bacak sendromu

* Vücuttan tuz kaybı

*İntihar düşünceleri (Nadiren de olsa antidepresan kullanan insanlarda özellikle 25 yaş altı gençlerde intihar eğilimini artırıyor.)

Tüm anti depresan kullanan ve yakınlarına sorum şu;

Gazze'yi haritadan silip milyonlarca insanı yerinden eden, çoluk çocuk demeden insan görünümlü her canlıyı ibadet aşkıyla öldüren Siyonist çeteler, anti deprasan üretimini durdurup piyasaya vermezlerse, bu milletin sinirden bir birini yemesi veya bir iç savaş çıkması için kaç gün gerekir?...”

Hafta sonunun yeni umutlara vesile olması dileğiyle…

(Devam edecek)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.