Tarihte ilk kez ilaç denemesi sırasında tüm kanser hastaları iyileşti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD’de yürütülen küçük bir klinik deneyde, deneme aşamasında olan bir kanser ilacının her hastayı iyileştirdiği görüldü. New England Journal of Medicine'de yayınlanan araştırmada, rektum kanseri teşhisi konula 12 hastanın tamamının 6 ay boyunca Dostarlimab adı verilen ilacın ardından iyileştiği bildirildi.

Araştırmanın başyazarı Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'nden Dr. Luis A. Diaz New York Times’a yaptığı açıklamada, “Kanser tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyor” dedi.

Dostarlimab ilacının neden olabileceği yan etkiler sebebiyle çalışmaya yeterli sayıda insanın katılmadığına inanılırken, hastalar önemli bir yan etkiyle karşılaşmadı.

Araştırmacılar, umut verici sonuçların tekrarlanması gerektiğini söylerken, kanserin eradike edildiği sonucuna varılmaması konusunda uyardı.

Dostarlimab, endometrial kanseri tedavi etmek için kullanılan bir immünoterapi ilacı. Ancak bu, rektum kanseri tümörlerine karşı etkili olup olamayacağına dair ilk klinik araştırmaydı.

İlaç, kanser hücrelerini tespit ederek çalışır ve bağışıklık sisteminin onları tanımasını ve yok etmesini sağlar.

Altı aylık ilaç tedavisinin ardından hastalar takip edilirken, sürecin sonunda herhangi bir kanser hücresi ve belirtisi tespit edilmediği aktarıldı. Hastalarının fizik muayene, endoskopi, PET veya MRI taramalarında hastalığa dair hiçbir belirtiye rastlanmadığı ve tamamen iyileştikleri belirtildi.

Washington / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.