Koronavirüsün 113 farklı mutasyona sahip yeni bir varyantı bulundu!

Bilim insanları, Çin virüsünün 113 farklı mutasyona sahip yeni bir varyantını tespit etti. Yeni Covid 19 varyantının virüsün şimdiye kadarki en güçlü mutasyona uğramış versiyonu olduğu açıkladı.

Bilim insanları, Çin'den yayılarak dünyayı kasıp kavuran milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün yeni mutasyonlarını tespit etti. 113 farklı mutasyona sahip olan yeni Çin virüsünün mustasyona uğramış Delta varyantının, Endonezya'nın başkenti Jakarta'daki bir hastada tespit edildiği öğrenildi. Yeni Covid 19 varyantının virüsün şimdiye kadar bilinen en güçlü mutasyona uğramış versiyonu olduğu öne sürüldü.

OMİCRON VARYANTI, 50 MUTASYONA SAHİPTİ!

Yeni tespit edilen varyantın yaklaşık 50 mutasyona sahip olan Omicron varyantından da güçlü olduğu belirlendi. Birleşik Krallık'ın Coventry şehrinde bulunan Warwick Üniversitesinden virolog Profesör Lawrence Young, yeni türün başkalarına bulaşıp bulaşmayacağının net olmadığını belirtirken, ayrıca Omicron türleri gibi halihazırda dolaşımda olan varyantları yenmesi gerekeceğini ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.