Dönerci ve Pilavcıların Gönderdiği Biberlere dikkat; Öğrenince yiyemeyeceksiniz!

Yemek satan birçok işletmede, masalara bolca getirilen cin biberin ne şartlarda üretildiğini görenler, uzun bir süre biber yiyemeyecek. Herkesin afiyetle yediği bu biberlerin üretim görüntüleri görenleri hayrete düşürdü.

Bazen dönercilerde bazense pilavcılarda, yemek masalarının üzerine yerleştirilmiş ya da sipariş sonrasında bolca getirilen biber kavanozları sizin de dikkatinizi çekmiştir.

Zaman zaman gramına kadar getirilen etin ya da yemeğin porsiyonundan kesen işletmeler, söz konusu bu biberler olduğunda elini oldukça cömert tutuyor. Peki bu durumun nedeni ne?

Paket siparişlerde küçük paketlerin içerisine yerleştirilerek evlere gönderilen bu biberlerin üretim koşulları, hijyen kurallarını hiçe saymakta. İnsanların hazır yiyeceklerin yanında en çok tükettiği ve acı lezzet olarak bilinen bu ürünlerin üretimi, içinizi biberin acısından daha çok yakacak.

HİNDİSTAN DEĞİL TÜRKİYE!

İnternette dolaşıma sokulan ve sokak lezzetlerinin ne kadar hijyenik olmadığını gösteren Hindistan menşeili görüntüleri aratmayan bu fotoğraflar, Türkiye'de çekildi.

Bir kullanıcı tarafından çekilen ve Halktv'nin haberinde yer alan görüntülerde paket içine süs biberi hazırlayan iki kişi hijyen kurallarını hiçe sayarak küçük poşetler içine süs biber koydu.

sus4.jpg

Temiz görünmeyen bir ortamda hazırlanan paket içine biberleri dolduran kişilerden birinin hiç eldiven kullanmadan bu işlemi yapması izleyenlerin midesini bulandırdı. Üstelin biberlerin içerisine atıldığı suyun adeta çamur rengine dönüşmesi, bu tür ürünleri sık sık kullanan kişilerde büyük bir etki yarattı.

Ayrıca görüntülerde, paketleme işlemini yapan kişilerin ellerini sık sık ağızlarına götürüp paketleri doldurmaya devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada gündem olan görüntülere ilişkin kullanıcılar büyük tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.