Yaşamımızı sürdürebilmek için her konuda zihnimizi kullanmaktayız. Buna akıl da deniliyor. Zihin eğer doğru çalışmazsa hayatımızda işlerimizi yoluna koyamayız, karmakarışık olur her şey.

Zihnimiz eğer dolu değilse, kendimizi o an yaptığımız işe daha kolay verebiliriz. Bunu herkes deneyimlemiştir. Ya da aynı anda birkaç iş yapmaya çalışırsak o zaman hepsi de yanlış veya eksik olur. Çünkü dikkatimizi aynı anda birkaç işe bölmüş oluruz. O zaman hiç birini doğru düzgün yapamayız. Hâlbuki tek bir işe odaklanarak ona bütün dikkatimizi verirsek başka hiçbir şey düşünmeden ve sadece anda kalarak o işi yaparsak, o işi hem daha kısa sürede hem de en iyi şekilde yapabiliriz. Bunu deneyerek görebilirsiniz.

Zihnin güçlü ve odaklı olması için tek odaklı olması gerekiyor. Peki, tek odaklı zihin ne demek?

Dünya Değişim Akademisi uzmanları bu konuyu şöyle açıklamış:

Zihin, üretilen bir fikre bağlandığında ve tüm gücünü o fikre aktardığında fikrin başarılı bir şekilde icra edilmesi gerçekleşir. Buna zihnin tek odaklı hale gelmesi denir.”

Zihnimizi tek odaklı yapmak için öncelikle zihnin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Buna zihnin işlevlerini öğrenmek ve anlamakla başlayabiliriz. Böylece zihnimizi eğitebiliriz.

Günümüzde insanların zihni çok dağınık hale gelmiş, dikkat dağınıklığı ve dalgınlık neredeyse normalleşmiş durumdadır. Zihni güçsüzleşmiş, belirli bir konuya odaklanamayan bireylerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu noktada Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan “Zihni Odaklı Yapma Değişim Programı” imdada yetişiyor. Bu Değişim Programıyla zihni tanımayı, bir fikre veya objeye bağlamayı ve zihin gücünü orada toplamayı öğrenebiliyorsunuz.

Zihni Odaklı Yapma Değişim programında çok aydınlatıcı temalar işleniyor. Bu Programın teorik kısmında öncelikle zihnin doğasını anlamaya başlayacaksınız. Kendinizi zihinle nasıl özdeşleştirdiğinizi fark edecek ve zihin olmadığınızı öğreneceksiniz. Anda kalmanın odaklanmadaki önemini kavrayacaksınız. Zihin gücünün ve kontrolünün ne anlama geldiğini ve zihinsel kontrolde iradenin rolünü idrak edeceksiniz. Zihninizle artık dost olacaksınız, zihni gözlemeye ve yönlendirmeye başlayacaksınız.

Bütün bunlar gerçekleştiğinde artık işlerinizi çok kısa sürede ve hatasız yapmayı becerebileceksiniz ve bu da size çok zaman kazandıracak. Hayatımızı dolu dolu yaşamak için çok gerekli bir değişim programı olduğunu düşünüyorum.

Diğer bütün Değişim Programları gibi 8 seans bir ayda tamamlanıyor ve bitince bu konuda kendinizi değiştirmiş olarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

Değişim hepimiz için!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.