Herkes iyi-kötü kavramlarıyla yetiştirilmiş ve buna göre zihni koşullanmıştır. Ama iyi-kötü kavramları dünyada farklı coğrafyalarda farklılıklar gösterdiği gibi, her insan için de farklılık göstermekte. Çünkü iyi-kötü kavramlarına duygular karışmış, duygusal yorumlar insanın yaşadığı deneyime göre belirlenmiş. Ama bunların gerçekle bir ilgisi yok.

İnsan zihni yaşadığı deneyime göre düşünce üretiyor sadece! Zihin dış dünyadaki geçici gerçekliği kendi istekleri, sevdikleri ve sevmedikleri doğrultusunda yorumlayarak süsler, şekillendirir, kalıplara sokar. Fakat bunun gerçekle bir ilgisi olmaz.

Bu şekilde insan yaşadığı deneyimlere ve hayatı boyunca edindiği bilgi birikimine göre zihin yapısı koşullanmıştır. Bu da insanı robotik bir hale getirmiştir. Çünkü geçmişte yaşadığı belirli deneyimlerin benzerini yaşayınca aynı şekilde davranmakta, aynı şekilde sonuç almaktadır.

Bir robotun örneğin bir mutfak robotu en basit, hangi düğmesine basınca nasıl işlem yapacağınızı biliyorsunuz ve o şekilde kullanıyorsunuz. Aynen bu şekilde insan da ona nasıl davranırsanız nasıl yanıt verir tahmin edebilirsiniz. Tutarlı, kalıplaşmış, değişmez davranışlar. Böyle iyi davran bu sonucu al, ya da şöyle kötü davran şu sonucu alırsın! Bu şekilde insan denen biyorobot, çıkar gruplarının elinde bir oyuncak gibi kolaylıkla kullanılmakta. Bu robot yaşamı, gerçek bir yaşam değil ama herkes gerçek bir hayat yaşadığını düşünüyor. Herkes zihninin içinde yaşıyor, aslında, sanal bir dünyada!

Bunun dışında farklı bir şekilde davranmak için ise değişmek gerekir. Ancak değişmek için çaba gösteren, yaşadığı deneyim üzerine düşünen, hatalarından ders alan, zekâsını kullanarak farklı davranan insanlar otomatik robot davranışlarından kurtulabilir. Bunun için farkındalığın yükselmesi gerekiyor.

Değişmek istemek ve buna çaba göstermek için ise yeterince acı çekmiş ve “artık yeter bunları tekrar tekrar yaşamak istemiyorum” diye haykırmak ve arayışa girmiş olmak gerekiyor sanırım. Acı en büyük uyandırıcıdır. Acıyı bu yüzden sevmek gerekir. Acıdan kaçmamak ve yüzleşmek, acıya neyin neden olduğunu araştırmak gerekir.

Dünya Değişim Akademisi burada devreye giriyor. İnsanın gelişimi, değişimi ve acılardan kurtulması, zihnin kalıplardan arınması için çok sayıda Değişim Programı mevcut. Değişim için gerçekten işe yarayan uygulamalarla değişime bir adım atabilirsiniz.

Dünya Değişim Akademisi bireylerin değişimi ile toplumun pozitif yönde değişimini sağlayacak çok etkili teknikler sunuyor. Herkes deneyebilir ve kendi üzerindeki pozitif sonuçları yaşayarak görebilir. Daha mutlu, huzurlu, kardeşçe yaşamanın mümkün olacağı bir dünya yaratmak için herkes bu konuda sorumluluk alabilir.

Değişim programları iyi-kötü kavramlarının ötesindeki gerçek kendinizi keşfetmek için, gerçek bir hayat yaşamak için sizi bekliyor!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice Özel 3 yıl önce

Farkında olmak ne kadar önemli.Harika bir yazı olmuş.Elinize sağlık????????????

Avatar
Ercüment 3 yıl önce

Harika bir program.. Emeklerinize sağlık..