Genelde kimse kendisine “egoist” denilmesini istemez veya “bencil” denilmesinden hoşlanmaz. Aslında ikisi farklı şeylerdir.

Bir ego veya benlik hissi var, bir de bencillik var. İkisi aynı şey değildir. Ama toplumda bu iki kavram genellikle aynı şeymiş gibi algılanmaktadır. Bencillik ile ego arasındaki farkı anlamak, egoyu neden bırakamadığımızı, onun yerine sadece bencillikten vaz geçmek gerektiğini anlamaya yardımcı olacak.

Egoyu bırakmak mümkün değil ama egoyu aşmak Değişim Sanatı ile mümkün!

Dünya değişim Akademisi’nde uygulanan “Egoyu Aşma Sanatı” Değişim Programında ego ile ilgili şu açıklama veriliyor:

“Ego öz varlığı yanılgı içinde tutan, en ince ve keşfedilmesi en zor katmandır. Bu yüzden egoyu yok edemezsin fakat onu eritebilirsin, şeffaflaştırabilirsin.”

Ego veya benlik bencilliğin temelidir fakat bencilliğin kendisi değildir. Bencillik de ego değildir, geçici bir yapıdan ibarettir, yaşam içinde sonradan oluşmuş ve egodan daha geçici bir yapıdır bencillik. Bu yüzden bencillik denilen yapı istenilirse bırakılabilir.

Ama ego yapısı bırakılamaz, çünkü ego bedeni çalıştırmak için, bu hayatı yaşamak için gerekli bir yapıdır.

Egoyu bırakmaya çalışan insan, daha da bencilleşir, çünkü zor olanı başarma isteği ve çabası bencilliği daha da şişirir. Ayrıca egoyu bırakmak maddi bedenin ölümü demektir, ego olmadan beden kullanılamaz.

Gerçekte egoyu bırakmaya da gerek yoktur, çünkü ego çok kullanışlı bir araçtır. Asıl bırakmak gereken şey egonun ürünü olan bencilliktir.

Bunun için “Bencilliği Aşma Sanatı” öneriliyor. Sağlıklı bir bencillik düzeyinde olmak, bunu keşfetmek için herkese gerekli olan bu Değişim Sanatı, farkındalığı yükselterek bencilliğin sağlıklı bir düzeye çekilmesini sağlıyor. Bencilliği bu farkındalık ışığında gözlemleyerek, onunla savaşmadan bırakmak mümkün hale geliyor.

Egoyu bir araç olarak kullanmak ve bencillikten kurtulmak için Değişim Programları çok etkili araçlardır.

Değişim Programları 1 ayda 8 seans olan 45 dakikalık çalışmalarla yapılmaktadır. Her bir çalışma farklı bir tema ve beden hareketlerinden oluşmaktadır. Program tamamlandığında kökten bir değişim meydana gelmektedir. Dünya Değişim Akademisi web sitesindeki katılımcı deneyimleri bunu net bir şekilde gösteriyor.

Günümüz insanının yeniden kendi özüne merkezlenmesi, farkındalığının yükselmesi ve gerçekleri fark edebilmesi için çok ihtiyaç duyulan bu çalışmaları ben de herkese tavsiye ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment Şirin 3 yıl önce

Harika.. Teşekkürler..

Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Teşekkürler ????????????

Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika bilgi,teşekkürler