Anlayışlı olmak denince aklımıza her zaman başkalarına karşı anlayış gelir. Hiç kimse kendine karşı anlayışı düşünmemiştir. Çünkü böyle bir şey kimseye çocuklukta öğretilmedi.

Ama birey aslında kendisine karşı anlayışlı olmaz, kendisini eleştirir, kızar vb. gibi davranırsa, diğer insanlara da öyle davranır ya da tam tersi. Bunu insanlarda gözlemleyebilirsiniz.

Kendisine anlayışlı olan insan, hata yaptığında kendisine kızmaz, kendisini kabullenir, anlamaya çalışır, nedenlerini düşünür, hatayı yinelememek için neyi değiştirmesi gerektiğini bulmaya çalışır. Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan değişim programlarına katılarak kendisinin o yönleriyle yüzleşir ve değişimi başlatır.

Öz anlayışa sahip birey, başına gelen olumsuz olayları kişiliğinin yansıması olarak değil, dışardan biri gibi görebilir, kendisini hatalarla özdeşleştirmez, olumsuz olayları kabullenir. Böylece hatayı düzeltmek için eyleme geçmekte kendinde güç bulur.

İnsanın kendisine karşı anlayışlı olabilmesi, yaşadığı olayları olduğu gibi görebilmesine bağlıdır.

Öz anlayış için fark etmek ve kabullenmek çok önemlidir.

Birey kendini fark ederek, olduğu gibi kabullendiğinde öz anlayış için değişim başlar. Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan etkili değişim programları, değişmek isteğinde olan insana her aşamada, her konuda yardım eden araçlardır.

Öz-anlayış bireyin kendisine iyi davranmasıdır aslında.

Kendinize iyi davranın!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sema İslim 3 yıl önce

Çok güzel

Avatar
Zeynep Erdoğan 3 yıl önce

Harika tsk