Öfke insana has doğal bir duygudur. Onu kötü, iyi diye nitelemek, yargılamak öfkeyi bastırmaya neden olmaktadır. Öfke bastırılarak kişinin içinde birikir ve sonunda kötülük, hainlik olarak dışarda sergilenir.

Bu yüzden kişinin öfkeyi bastırması tehlikelidir. Biriktirilen öfke sonunda patlamaya neden olur ve şiddet eylemine yol açar. Bastırılmış ve birikmiş öfke “öfke deliliği” denilen hastalığa neden olmaktadır.

Oysa küçük bir çocuğun öfkesi anlıktır ve sonra olayı tamamen unutur çocuk. Öfkeyi içinde taşımaz ve intikam almaya çalışmaz. Bir yetişkinin yaptığı gibi öfkeyi biriktirip uygun bir zamanda başkasının üzerine boşaltmaz. Çocuk öfkeyi doğal olarak yaşar, bu yüzden de öfke enerjisi çocuğun içinde donup kalmaz, onun yerine akıp gider.

Burada önemli olan öfkeye karşı bir önyargı olmaması, bu önyargıya dayanarak öfkenin bastırılmaması, bu yüzden de sürekli öfke patlaması yaşanmamasıdır.

Öfkeyi tarafsız tanık modunda gözlemleyerek dönüştürebiliriz. Kızgınlık gelince onu bastırmamak ve gözlemlemek gerekiyor.

Bastırılmış öfke fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal birçok soruna da neden olabilir. Öfke duygusal güzel bir enerjidir, bencillikle kirlenince çirkinleşir.

Öfke yükselmeye başlayınca farkındalıkla tarafsız tanık olup gözlemlenirse erimeye ve dönüşmeye başlar. Öfke şefkate dönüşmeye başlar ve bedende öfke zehri birikmez. Bir süre sonra da artık öfke krizleri ortaya çıkmamaya başlar.

Hem öfkelenen hem de öfkelenilen öfkenin etkilerinden zarar görür. Bu herkes için bir eziyettir. Böylece farkındalık ve gözlem sayesinde bu eziyetten herkes kurtulacak.

Öfkenin dönüşümünde anahtar, farkındalığın yükselmesidir. Çünkü farkındalık dönüştürücü bir güçtür. Farkındalık varsa öfke yoktur, öfke varsa farkındalık yoktur. İkisi aynı anda var olamaz.

Öfke karanlığı gelince farkındalık ışığını üzerine tutmak gerekiyor.

Dünya Değişim Akademisi “Öfkeyi Dönüştürme Sanatı” Değişim programı ile öfke sorununu çözmek için etkili bir yöntem sunuyor bizlere.

Değişim programı bir ay içinde bitirilen sekiz seanstan oluşuyor. Her bir çalışmanın başında öfke ile ilgili farklı bir konuya farkındalık ışığı tutuluyor ve öfke dönüşüm anahtarları veriliyor.

Sonrasında nefes tekniği ve dinamik uygulanan beden hareketleri yer alıyor. Sonunda gerginliği atma aşaması ile bitiriliyor.

İçimizdeki birikmiş öfkeyi fark etmek ve onu dönüştürmek, öfkeye bakış açımızı değiştirmek ve onu anlamak mümkün olabiliyor. Katılımcılardan edinilen deneyimsel sonuçlar, dünyadaki diğer yöntemlere göre bunun en etkili yöntem olduğu görüşü doğrulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özden Gerçek 1 yıl önce

Harika

Avatar
Birlik 1 yıl önce

Çok teşekkür ediyorum, bu konuyla baş etmeye çalışıyordum son günlerde. Çok aydınlatıcı ve yararlı oldu benim için, hatta içim ferahladı okurken, çok sağolun....

Avatar
Burcu Gerçek 1 yıl önce

Çok değerli çalışmalar.......

Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Harika bir yazı..

Avatar
Müberra Yılmaz 1 yıl önce

Yazı çok faydalı oldu. teşekkürler