Mutlu olmak için birey her zaman mutluluğu seçmelidir. Çünkü mutluluk bir seçimdir. Hâlbuki günümüz insanları mutsuz olmayı seçmektedir.

Bunun nedeni mutsuz olmanın beraberinde getirdiği avantajlardır; ilgi, anlayış ve sevgi görmek vb. şeyler egonun besinidir. Ego sürekli ilgi ister ve bununla beslenir.

İnsan evladı çocuklukta buna alışmıştır. Bu alışkanlık çocuk mutsuz olduğu zaman çevresindekiler çocuğa daha fazla ilgi gösterdiklerinden dolayı oluşmuştur. Mutsuz olan çocuğa daha fazla anlayış, sevgi, ilgi gösteren ebeveynler, öğretmenler çocuğun daha iyi hissetmesini sağlar. Çocuk da ağlar, mutsuzluğu seçer ve çevredekilerin ilgisini kazanır, istediğini almış olur. Çocuk kendisinin önemli olduğunu hisseder ve mutlu olur.

Bir bireye ne kadar ilgi gösterilirse egosu o kadar güçlenir. Küçük çocuklar bu yüzden dikkat çekmek, ilgi görmek için elinden geleni yapar. Annesinin telefonda biriyle konuşmasına bile izin vermez. Misafir gelince bütün dikkati üzerine çekmek için bağırmaya, zıplamaya, yapması istenmeyen şeyleri yapmaya başlar. Çocuğun stratejisi şudur; mutsuz ve hastaysan herkes seninle ilgilenir, mutlu ve sağlıklıysan kimse seninle ilgilenmez.

Bu yüzden toplumda insanlar hep mutsuz olmayı seçerler bir alışkanlık olarak. Çoğunluğun mutsuz olduğu küresel toplumda mutlu olan insanlar dışlanır, sevilmez, eleştirilir. Çünkü kıskanılırlar. Mutsuzlar mutlu olanlara düşman olurlar ve onları mutsuz etmeye çalışırlar.

Bu nedenle insanlar mutlu olduğu zaman bunu gizlerler ki kimse onları kıskanmasın, kötülük yapmasın. Mutluluk anormal kabul edilir küresel toplumda.

Oysaki insanlar mutlu olurlarsa savaşlara sürüklenemez, para ve iktidar düşkünü olmazlar. Toplum daha sağlıklı bireylerden oluşur.

Aslında mutsuzluk insanın öz doğasına aykırı bir durumdur. O yüzden özde kimse mutsuz olmak istemez. Mutluluk özümüzdedir. Tekâmül yolunda olan birey sorumluluğun kendisinde olduğunu bilir ve mutluluğu seçer.

Oysaki dünyevi hayatta belli şartlar oluşmuşsa kişi mutludur, değilse mutsuzdur.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Mutlu Olma Sanatı” gerçek nedensiz mutluluğu yaşamayı sağlıyor.

Mutlu Olma Sanatı” değişim programında şöyle deniliyor: “Gerçek mutluluk hali süreklidir, özden gelir ve kişi nedensiz bir şekilde mutludur.”

Program sekiz çalışmadan oluşmakta ve 1 ayda tamamlanmaktadır. Her çalışmada yaşadığınız mutsuzluğun nedenleri ve yeni bir yönünü ortaya koyacak bilgilendirme ve ardından pratik uygulama yapılıyor.

Sekiz seanslık program tamamlandığında; mutluluğun gerçekte ne olduğunu anlayacaksınız, sizi mutsuz eden şeylerin farkına vararak onları bırakacaksınız, mutlu olma araçlarını öğrenip onları hayatınıza dahil edeceksiniz.

Siz mutlu olun ki sizinle temasa geçen herkes de mutlu olsun.

Kendini değiştir dünyan değişsin, dünyanı değiştir dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice Özel 1 yıl önce

Ne kadar da doğru✨Yıllarca mutsuzluk peşinden koşup durmusuz meğer????Harika bir programmis ,denemek isterim????