Masumiyet doğuştan herkeste olan varoluşsal bir özellik aslında. Her bebek masum olarak doğar. O, bedenin içindeki ebedi özde bulunur. Fakat çocuk büyüdükçe her an masumiyet bozulmaya başlar. Yetişkinler çocuğu olduğu şey olarak kabul etmek yerine, olmadığı şey olmaya zorladığı ve çocuğun da çaresiz onlara boyun eğdiği her an masumiyeti biraz daha erir. Masumiyeti bozan çocuk değil onu buna zorlayan yetişkinlerdir. Yetişkinler masumiyetlerini kaybetmişlerdir, çocuğa da kendi yaşadıkları süreci yaşatırlar, sanki normalmiş gibi.

Oysa bu dünyada en değerli şey masumiyettir. İnsan masumiyetten uzaklaştıkça masumiyetini kaybeder, kaybedince de acı çeker.

Bilirsiniz yetişkinlerin zaman zaman çocukluğunu özleme hali vardır, nedenini tam da bilemezler. Çocukluk anılarından bahsederken neşeyle, hevesle anlatır, sanki çocuk olmuş gibi gözleri parlar bazılarının. Burada özlenen şey aslında masumiyettir. Çünkü masumiyet; onların nedensiz coşku, haz ve mutluluğu yaşamasını sağlamıştır çocukken. Nedensiz mutlu olmayı tekrar hatırlarlar anılarında.

İnsan çocuklukta yaşadığı masumiyeti hayatında bir daha yaşayamaz, kaybeder.

Tekrar masumiyet geri kazanılabilir mi peki?

Evet, tekâmül sayesinde tekrar kazanılabilir, o sadece unutulmuştur çünkü.

Bencil isteklerin peşinden koşan insan masumiyetini kaybeder, isteklerin gerçekleşmesinin bedeli en büyük zarar olan masumiyetin kaybolmasıdır. Bencillik masumiyetin düşmanıdır, çünkü onu yok eder.

Dünya Değişim Akademisi’nde masumiyetimizi geri kazanmak için çok etkili Değişim Programları sunuluyor. “Tekâmül Sanatı”, “Bilinçli Olma Sanatı”, “Coşkulu Olma Sanatı”, “Bencilliği Aşma Sanatı” ve daha pek çokları sizi tekrar çocuk gibi masum olmaya davet ediyor.

Deneyip değişimi kendiniz yaşayın, herkesin değişim deneyimi farlı bir macera, hem de keyifli bir değişim macerası…

Kendimizi değiştirelim dünyanın değişimine katkıda bulunalım. Daha güzel bir dünya için…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.