Korona virüsünün getirdiği korku dalgası insanların sağlıklı düşünmesini, doğru eylemde bulunmasını engelliyor.

Korku ile paralize olmuş insanlar endişe içinde doğru kararlar alamaz çünkü korku zekâyı engeller. Korku içinde yaşayan insan her an delirebilir, hastalanabilir, kaza geçirebilir, şiddete maruz kalabilir vs.

Korkulara boyun eğen insanın bütün hayatı kararır. O yüzden korkularla yüzleşmek gerekir, korkulardan kaçmak yerine.

Korkuların gözünün içine bakın! Korkularla yüzleşin ve korkmaktan vazgeçin!

Korku bir zehirdir ve onun panzehiri ise farkındalıktır!

Bu farkındalığın yükselmesi değişim sanatı ile mümkündür.

Korkuların farkına varınca savunma mekanizmalarını bırakınca korkular yok olur. Aksi halde korkan insan yaşayan bir ölü haline gelir. Sağlıklı düşünemez, eylemde bulunamaz, karar veremez ve sonunda ölür.

Korku ölüme hizmet eder.

Oysa insan korkusuz olunca evrenle bağlantıya geçer ve korku engeli kalkar, evrensel enerji onun içine akmaya başlar. Farkındalık yükselince ve korkularla yüzleşince evrensel güç, cesaret ve kararlılık artar. Bu farkındalık korkulardan özgürleşmeyi sağlar. Diyeceksiniz ki “Böyle böyle yapın demek kolay tabi”. Çok doğru! Yapmaya gelince bir uygulama, bir teknik olmadan zihinsel çabalarla yapmaya çalışmak çok da mümkün değil. Tam tersi korku duygusunu bastırmak onu bilinçaltının derinliklerine itmekten başka bir işe yaramıyor.

O halde nasıl yapacağız? Sorusu geliyor akla.

Bunun için sizlere önerebileceğim şey Dünya Değişim Akademisi’nde “korkuları aşma” programı bu konuda farkındalığı artıran çalışmalardan bir tanesi. Bu programların etkisi bu konuda farkındalığın yükselmesi ve o konu ile yüzleşmeyi sağlaması sonucu kalıcı bir şekilde korku duygusu dönüşüyor. Bir de korkuya neden olan şey, bencillik! Korkuların kaynağı bencil isteklerdir. Her istek bir korku yaratır. Sahip olamadığı şey için korkan insan daha sonra da sahip olduğu şeyi kaybetmekten korkar. Bencil isteklerden vazgeçince de korkuların kaybolduğunu göreceksiniz.

Korkusuz, sevgi dolu günler….

fundaaltinok@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buket Anlı 4 yıl önce

Çok aydınlatıcı????????????????

Avatar
Dilara 4 yıl önce

Çok güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

Avatar
Zeynep erdogan 4 yıl önce

Cok guzel tsk

Avatar
serpil gökhan 4 yıl önce

KORKULARI AŞMA programı hemen deneyimlenecek. Çok güzel ????