Kendiyle barışık olmak, insanın kendini olduğu gibi kabul etmesi, hiçbir yanını reddetmemesi, kendisini doğal haliyle değerli bulmasıdır.

İnsanın kendisini olduğu gibi kabul etmesi için, kendisini sevmesi gerekir. Bu, olumsuz yanlarını görmezden gelmek veya doğru bulmak anlamına gelmez. Bu yanları çok abartmamak, farkındalık ışığında tarafsızca gözlemlemek, yargılamadan kabul etmek demektir.

Çevresel ve yetiştirilme şartları insanları olumsuz özelliklere sahip olmaya itebilir. Ama bu özellikler kişiliğe aittir.

Oysaki her canlı varlık özünde eşsiz değere sahiptir. O yüzden YÜKSEK FARKINDALIK IŞIĞINDA kendini ve başkalarını ebedi öz varlık olarak görmek, varoluşun bir parçası olan geçici bedenin, kişiliğin kusurlarını hoş görmeyi ve olduğu gibi kabul ederek sevmeyi kolaylaştırır.

Gerçek barışı birey kendi içinde sağlarsa küresel barışa da katkıda bulunmuş olur. Bireyin kendi içinde barışı sağlaması ancak farkındalığın yükselmesi ile mümkündür. Farkındalık yükselince birey iç dünyasına erişebilir ve özündeki mutlak barışla temasa geçebilir. Bu durumda insanın yüreği mutlak barış ile dolar. Herkes bu şekilde özündeki barışla temasa geçerse küresel barış bu gezegende tezahür etmeye başlar. Böylece gerçek barış özde ortaya çıkar. İnsanlar ebedi varlıklar olduğunu hatırlayarak bedensel farklılıkları aşabilirler, bu da küresel barışa ulaşmanın tek yoludur.

Dünyada herkes kendi içinde barışı sağladığında hiç kimse başkasıyla çatışmaz, kavga etmez, zarar vermez, savaşmaz.

İnsanlar hayatta karşılaştıkları olumsuz durumlar nedeniyle değersizlik duygusuna sahip olabilirler. Bu da insanın kendini sevmemesi, olduğu gibi kabul edememesi ve içsel çatışma yaşaması, buna bağlı dışsal çatışma yaşaması gibi sorunları beraberinde getirir. Bunu değiştirmek için Değişim Uzmanına başvurmak gerekir.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Kendinle Barış Sanatı” tam da bu durumlar için hazırlanmıştır. Kendiyle barışık olan insan hem kendi içinde hem de dışarda barışı sağlayabilir, küresel barışa katkıda bulunabilir.

Birey kendisiyle barışık ise kendisini doğal haliyle değerli bulur, sever, kabul eder ve böylece başkalarını da aynı şekilde. Çünkü o ebedi özündeki barış ile temastadır.

Bu arada isteyen herkes Değişim Uzmanı olabilir. Dünya Değişim Akademisi Yeni Yüzyıl Üniversitesi işbirliği ile açılan Değişim Uzmanlığı Eğitimi 18-25 Temmuzda online ve yüz yüze olarak yapılacak. Hem kendi değişiminiz hem de insanlığın değişimine aracı olmak isteyenleri bekleriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.