Kahkahasız kalmak insan doğası için sanki susuz, yemeksiz, uykusuz kalmak gibidir. Kahkaha atamayan birey mutlu olamaz.

Günümüzde insanlar kahkaha ile pek de ilgilenmez, önemini anlamaz. Çok az insan kahkahaya önem verir. Oysa kahkaha insan doğasında çok akıllı bir mekanizmadır. Durumun komik olduğunu anlamak için insanın duyarlı bir akla sahip olması gerekir.

O zaman şakanın doğası nasıldır ki kahkaha atmaya neden oluyor? Şaka çok akıllıca tasarlanmış bir olgudur. Şaka mantıklı bir şekilde başlar ve şaşırtıcı mantık dışı bir şekilde sonuçlanır. Beklenmeyen sonuç ortaya çıkınca kahkaha atılır. Şaşırtan sonuç mantığı unutturur ve mantıksızlığa gülünür.

Bu yüzden kahkaha negatif yönde koşullandırılmış zihnin ötesine geçme yoludur. Bireyin zihnin ötesine geçme, zihinle özdeşleşmeme deneyimidir kahkaha.

Böylece birey gerçek kendine yaklaşır. Bu çok önemli bir unsurdur. Zihinden, düşüncelerden, ciddiyetten, mutsuzluktan kurtulmanın en hızlı ve etkili yoludur kahkaha atmak.

Kahkaha atmayı deneyin ve mutlu olun. Çünkü içten bir kahkaha ile düşünceler kaybolur ve zihin sessizleşir.

Değişim teknikleri sayesinde birey kahkaha, neşe, coşku, şarkı ve dansla dolu bir hayat yaşayabilir. Negatif düşünceler kaybolur, birey özüne yaklaşır. Kahkaha varlığın özünden gelir. Bu yüzden kahkaha atmak için komik bir şeyler izlemek gerekmiyor. Öze odaklanmak, merkezlenmek yeterli, kendiliğinden kahkaha atmaya başlayacaksınız.

Dünya Değişim Akademisi’nde değişim uzmanları bizlere çok geniş kapsamlı ve etkili teknikler sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 5 ay önce

Harika.. Çok teşekkürler..

Avatar
Melike Görkmen 5 ay önce

Ellerinize sağlık, severek okuduk.