Günümüzde artan intihar, depresyon vakalarının yarattığı negatif ortamlarda herkesin en çok kahkahaya ihtiyacı var.

Kahkaha komik olaylara karşı gelişen doğal bir tepkidir. Şiddetli kahkaha sırasında yüz kasları, karın kasları çalışır, gözlerden yaş bile gelebilir ki bu toksinlerin atımına yarar. En büyük yararı insanın mutlu olmasıdır, mutluluk da sağlık demektir.

Kahkaha atmanın faydaları saymakla bitmez. Kahkaha atan kişi olumlu duygularla dolar, zor durumlarla başa çıkmanın yolunu bulur. Eğer birey acı çektiği bir anda kahkaha atarsa kendini güçsüz hissettiren olay üzerinde kontrole sahip olur. Kahkaha sayesinde insan hayatın zorluklarını ciddiye almaz. Kahkaha atan insanlar olumluya odaklanır, olumsuzlukları unutur.

Bilinçaltı zihin kahkahanın gerçek mi yapay mı olduğunu ayırt edemez. O yüzden durup dururken nasıl kahkaha atacağız diye hayıflanmayın. Yapay kahkaha bile işe yarar, yapay olanı ile başlayın o gerçeğe dönüşmeye başlar.

Kahkaha bulaşıcıdır, belki görmüşsünüzdür insanlar birinin kahkaha attığını görünce kahkaha atmaya başlarlar. Varoluşsal kahkaha ise nedensizdir, insan varoluşsal şarkı söyleyip dans ederse kendiliğinden kahkaha atabilir.

Kahkaha stresi gideren, mutluluk hormonları salgılanmasına neden olan, sinir sistemini yatıştıran dönüştürücü ve iyileştirici bir olgudur.

Ama son zamanlarda kahkaha atmayı neredeyse unuttuk. Eğer insan kendisine bir iyilik yapmak istiyorsa Dünya Değişim Akademisi’ne giderek bir değişim uzmanıyla “Kahkaha Sanatı” değişim programını uygulayabilir ve istediği kadar kahkaha atabilir. Böylece kahkaha atmayı şansa bırakmaz, sağlık için hayatı boyunca kahkahanın yararlarını deneyimleyebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike Görkmen 8 ay önce

Kahkaha atmanın sağlık için önemini vurgulayan yazınızı beğeni ile okuduk. Ellerinize sağlık...

Avatar
Ercüment 8 ay önce

Harika bir yazı..