Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki insan bir işte iradeli davranarak başarılı olursa ikinci işe pek de irade gücü gösteremez. İrade gücünü sınırlayan olgular tembellik ve atalettir.

Birey bir alanda iradeli davrandığında başka bir alanda irade gösteremez. Bunun nedeni irade gücünün bir kapasitesi olması, iradeli bir davranışın irade gücü deposunu tüketmesidir.

Buna ilaveten açlık, susamışlık, duyguları bastırmak, cinsel dürtüleri dizginlemek, sınav, başkalarını etkilemeye çalışmak da irade gücünü azaltır. Uykusuzluk, güç harcamak, stresli olmak, öfkelenmek de irade gücünden tüketir. 

Planlama ve öz denetim kan şekerine ihtiyaç duyar. Kan şekerinin düşmesi irade gücünü sınırlar. Bu yüzden protein ve karbonhidrat türü gıdalar tüketmek irade gücünü artırır. 

İrade gücümüz sınırlı olduğu için onu akıllıca kullanmak gerekiyor. İrade gücümüzü tüketmemek için duyguları tetikleyen faaliyetlerden kaçınmalıdır. Buna ek olarak aynı anda birkaç işi yapmaya çalışılmamalıdır. Aksi halde başarısız olunabilir. 

Zeki insan irade gücünü tek bir amaca yöneltir. Kasların çalıştıkça güçlenmesi gibi iradeyi kullandıkça kapasitesini artırabilir ve güçlenmesini sağlayabiliriz. 

Kişi bir hedefe odaklanmak yerine televizyon izlerse irade gücünü boşuna harcamış olur ve iradesini zayıflatır.
İnsan sınırlı olan irade gücünü boşa harcamamak için gereksiz dürtü, duygu ve düşüncelerini kale almamalı, duygusallığı bırakmalı, tek hedefli olmalıdır.

Birey pozitif yönde değişime yönelik bir hedef belirlerse irade gücünü artırabilir ve başarılı olabilir. 

Dünya Değişim Akademisi’nde uygulanan üç yüze yakın değişim programı ile irade gücünü artırabilir, eylemlerimizin özgür iradeye sahip olmasını sağlayabiliriz. Değişim teknikleri düzenli uygulanırsa irade gücü zirveye ulaşır.

Özgür irademizi kullanabilmek, iç ve dış etkenlerden etkilenmeden farklı bir eylemde bulunabilme kapasitesidir. Değişim teknikleri uygulayarak birey robot gibi davranmaz ve aksiyonlarının reaksiyonlarını biçmez, özgür iradesiyle eylemlerde bulunabilir. Neden sonuç yasasının etkisinden çıkabilir.

Bireyin değişimi ile toplum da değişebilir. Değişim bireylerle başlar. 
Kendini değiştir dünyan değişsin, dünyanı değiştir dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özden Gerçek 6 ay önce

Çok güzel bir yazı