İnsan varlığı çocukluk yıllarında hep oynar ve oynamak ister. Oysa yetişkin olduğunda içindeki çocuk yaşlanmaz ama oyun oynama isteği bastırılır, ciddiyet artar. Çünkü küresel çıkar grupları bu oyun oynama ve kahkaha atma isteğinin bastırılmasına, ciddi olmaya yönelik bir düzen geliştirmiştir.

Bunun nedeni ciddi olmayan insanlara çıkar grupları hükmedemez, kontrol edemez. Hırslı, açgözlü, servet, şöhret düşkünü olmayan insan yönlendirilemez ve manipüle edilemez.

İnsan içtenlikle kahkaha atıyorsa bu onun hayatın tadını çıkardığının göstergesidir. Hâlbuki bencil istekleri olan kişiler servet, şöhret, güç peşinde koşmaktan hayatın tadını çıkaramazlar.

Kahkaha atmak, bu prangalardan özgürleşmek demektir. Çözüm değişim sanatı sayesinde tekrar içimizdeki çocuğu açığa çıkarmak ve kahkaha atarak bu içinde bulunduğumuz illüzyonun bir oyun olduğunu hatırlamaktır.

İnsanlar yetişkin olduğunda da kahkaha atabilir, oyun oynayabilir, eğer içindeki çocuk canlıysa. Çünkü insan bedeni içindeki ebedi varlık asla yaşlanmaz. Bu yüzden insan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın içindeki o çocuğu hisseder. Beden ölür ama içindeki çocuk ölmez, bedeni terk ederek öbür dünyaya geçer.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan Değişim Sanatı tekrar özgürce kahkaha atmamızı ve çocukluktaki oyunculuğu yeniden ortaya çıkarmamızı sağlıyor.

Kahkaha ile oyunculuk egoyu saydamlaştırır ve onu geri plana atar. Çocuk gibi oynayarak ve çocukların oyununa katılarak birey yeniden bir çocuk gibi oynayabilir. İçimizdeki ebedi çocuk canlanır ve eskisi gibi özgürce oynamaya başlayabilir. Ego buna dayanamaz ve geriye çekilir. O zaman birey köleleştirilemez, başka insanlarla çatışmaz, savaşmaz.

Kendimizi değiştirelim dünyamız değişsin, dünyamızı değiştirelim dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kaybal 8 ay önce

Yüreğinize sağlık, Nedense bu yaşıma kadar hep geceleri çıkarak yaş hesabı yaparım. safça, çocukça ve samimi duyguların artması dileğiyle esenlikler diliyorum.