Gerçek mutluluk öğrenilemez, inşa edilemez, başarılamaz, çünkü hiç kimse mutluluğu yaratamaz. Küresel eğitim, kültür ve inançlar insanları hırslı, kazanma peşinde koşmaya yönlendirir. Bu inanca göre hırslı insan daha tatminkâr, bolluk ve mutluluk içinde yaşayabilir.

Ama aslında hırslı insan varoluşsal teslimiyetin ne olduğunu bilmez, doyumsuzluk içinde yaşar. Çünkü hırs teslimiyet için bir engel teşkil eder, doyumsuzluğun da temelini oluşturur.

Fakat insanlar düşünmeksizin bu küresel inanca göre hayatlarına yön verir. Gerçekte ise hırslı insan mutluluğa ulaşamaz. Hırs ne kadar büyük ise mutsuzluk da o oranda büyük olacaktır aslında.

Gerçek mutluluğa ancak varoluşsal teslimiyet sayesinde ulaşabilir insan.

Ebeveynler çocuklarına “birinci ol” diye baskı yaparak onlara ne kadar kötülük yaptıklarının farkında bile değiller. Birinci olma çabası çok stresli bir iştir, insanda ne huzur kalır, ne de mutlu olabilir, ayrıca aşırı stresten kaynaklı sağlık problemlerinin de ortaya çıkması kaçınılmazdır.

Gerçekte dünyevi başarı tam bir başarısızlıktır. Tek gerçek başarı ise teslimiyettir.

Gerçek başarı mutlu olma başarısıdır. Gerçek mutluluğun hırs, servet, şöhret, güç kazanma, başarılı olma ile bir ilgisi yoktur.

Gerçek mutluluk ve teslimiyet farklı bir boyuta aittir, saf farkındalıkla bağlantılıdır. Burada bahsedilen “Teslimiyet” denilen olgu herkesin bildiği teslimiyet değildir. Akışta olmak, her şeyi doğaya bırakmak, çabalamayı bırakmak denilebilir kısaca bu tür teslimiyete. Hayat aslında bir akıştır ve teslimiyet içinde olan insan bu akışta olur.

İnsanı teslimiyetten uzak tutan şey korkudur. Her şeyi doğal akışına bırakırsa öleceğinden korkar insan, bu yüzden de teslimiyetten korkar.

Teslimiyet içinde olmak için değişim tekniklerini uygulamak gerekir. Bu teknikleri uygulayan ve teslimiyet içinde olan insan gerçek mutluluğu yakalar.

Dünya Değişim Akademisi üç yüze yakın değişim teknikleri sunuyor. Gerçek mutluluk için önerilebilecek bu tekniklerden bazıları; “ Teslimiyet Sanatı”, “Tatmin Olma Sanatı”, “Tekâmül Sanatı”, “Mutlu Olma Sanatı”, “Başarı Sanatı”

Kendimizi değiştirelim, dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.