İletişim her an var olan, varoluşu oluşturan bir edimdir. Varoluşun temelidir, bu nedenle de doğada her şey birbiriyle iletişim halindedir. Bir çiçek güneşle- güneş doğduğunda açan battığında kapanan çiçeklerde olduğu gibi, ağaçlar köklerinde birbiriyle, hayvanlar birbirleriyle ses çıkarmak yoluyla iletişimde bulunur vb.

Biz insanlar ise birbirimizle konuşarak ve vücut diliyle ya da her ikisi ile birden iletişim kuruyoruz.

İletişimin iki önemli yönü var; bireyin kendisi ile içerideki iletişimi ve dışarıdaki çevre ile kurduğu iletişim. Birey kendisi ile ne kadar samimi bir iletişim içindeyse dışarda da başkalarıyla olan iletişimi o kadar samimi olacaktır.

Samimi iletişim; doğal, içten, paylaşımcı, sevgi ve anlayış dolu etkili bir iletişimi doğurur ve böylece pozitif sonuçlara götürür. Bu yüzden bireyin kendisi ile olan iletişiminin iyi olması çok önemlidir.

Bunun için çocukken birey anlayışlı ebeveynler tarafından sevgi ve anlayış ile yetiştirilmiş olmalıdır ki, kendisi hakkında olumlu düşüncelere sahip olup kendisiyle pozitif ve samimi bir iletişim içinde bulunabilsin. Aksi halde anlayış ve sevgi görmeyen çocuklar yetişkin olunca kendisiyle ve başkalarıyla iletişiminde anlayış ve sevgi içinde olamayacağından etkili bir iletişime de sahip olamayacaktır.

Yani anneler çocuklarına daha çok sevgi ve anlayış gösterirse toplumda bireyler arası iletişim daha pozitif olur ve çatışma, savaşlar da kısmen azalır ya da biter.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan Değişim Programı “Etkili İletişim Sanatı” iletişim problemi yaşayanlar için çok etkili bir yöntem sunuyor. Bu programın amacı; İletişimi tanımlamak, etkili iletişimin ne olduğunu ve nasıl kurulacağını göstermek.

Sekiz çalışmadan oluşan bir aylık programda her çalışmada ilk önce kısa bir tema ile teorik bilgilendirme yapılıyor, ardından beden hareketleri ile pratik uygulama geliyor. Her çalışmanın teması farklı, bunlardan bazıları şöyle: İç dünyanda, dış dünyaya dair bir samimiyet olmalıdır./ İçindekileri saklama, kalbinin kapılarını aç./ İlişkilerinde almak için değil vermek için çabalamalısın./ Paylaşım içinde ol.

Programdan kazanacaklarınız; iletişim kurmada karşılaştığınız içsel ve dışsal engelleri fark edeceksiniz, iletişim kurmanın inceliklerini keşfedeceksiniz, etkili iletişimin ne demek olduğunu deneyimleyeceksiniz.

Değişim hepimiz için, hepimiz değişim için!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep Erdoğan 2 yıl önce

Harika tşk

Avatar
Tuğçe Teslim 2 yıl önce

Çok güzel çalışmalar tebrikler????

Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Çok güzel bir anlatım. Çok teşekkürler ✨✨✨

Avatar
Açelya Celkan 2 yıl önce

MUHTEŞEMMMMMM...