Zorunlu trafik sigortasına her ay yüzde 2,25 otomatik zam yapılacak, bu yıl zam yüzde 51’i bulacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye'de 25 milyon araç sahibi bulunuyor.

Şubat ayında yüzde 20 zamlanan zorunlu trafik sigortasına her ay yüzde 2,25 otomatik zam yapılacak. Yıllık zam yüzde 51’i bulacak.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası primlerinin her ay yüzde 2.25 oranında artırılmasına karar verdi. Son bir yılda yüzde 125 artan zorunlu trafik poliçesi önümüzdeki 1 yılda yüzde 51 daha zamlanmış olacak.

SEDDK, yayımladığı yeni bir genelgeyle sigorta şirket­lerine mayıs ayı başından itibaren trafik sigorta prim­lerini her ay yüzde 2.25 artırma yetkisi verdi.

Şubat ayından bu yana trafik primleri her ay yüzde 1i5 artırılarak uygulanıyor­du. SEDDK, 2022 için aylık prim artış oranını yüzde 1i25 olarak belirlemiş, ancak enflasyon ve kurlardaki hızlı artış nedeniyle primlere yüzde 20 zam yapıp aylık zammı da yüzde 1,5'e yükseltmişti. Yeni genel­geyle birlikte trafik sigortası primleri her ay yüzde 2,25 oranında artacağı için yıllık zam yüzde 30,6 ile rekor se­viyeye ulaşacak. Şubattaki yüzde 20'lik zam da dikkate alındığında önümüzdeki 1 yıllık dönemde vatandaşın trafik poliçesi prim yükü yüzde 51 zamlanmış olacak.

Nisanda bin 235 liraya çıkan en düşük trafik sigortası primi mayısta bin 263 liraya, haziranda bin 291 liraya, temmuzda bin 320 liraya yükselecek. Örneğin geçen yıl mayısta 568 liraya trafik poliçesi yaptıran bir araç sahibi, aynı aracının trafik poliçesini önümüzdeki ma­yıs ayında yenilettiğinde bin 270 lira ödemek zorunda kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.