Usta Gazeteci-Yazar Can Pulak; "Her gelen tarım bakanı, tarımımızı kafasına takıldığı şekilde yönetiyor !.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz köşe yazarlarından usta gazeteci-yazar Can Pulak; "Genel bir kontrolsüzlük hakim piyasaya. Ne yediğimizden emin değiliz. Mevsim dışı sebzelerin çoğu ilaçlı, her cins tavuk artık (gezer tavuk) diye satılıyor. Normal yumurtaları marketten alıp, çamura bulayarak köy yumurtası diye iki misli fiyata satan uyanıklar var.." diyor.

İlerde bunları bile bulmamız zorlaşabileceğinden ve  köylümüzün batıda giderek topraktan uzaklaştğından da bahseden yazarımız, bugünkü makalesinde; "Hele okuttukları çocuklarının hiçbiri köye dönmek istemiyorlar. Gençlerin hepsi öğretmen, astsubay, polis, hemşire olmak istiyor. Oluyorlar da, köye dönmedikleri için ana babaları kara kara düşünüyorlar şimdi. Kim ekecek o toprakları ?..   Daha bu faciaların farkında değil kimse. Bomboş duran tarlalardan geçilmiyor Ege ve Akdeniz köylerinde. Eskiden ekilmedik bir avuç yer olmazdı. Şimdi öyle mi, küçük küçük tarlalar sahipsiz gibi duruyor. Ülkemizin ciddi bir tarım politikası yok. Her gelen tarım bakanı, kafasına takıldığı şekilde yönetiyor tarımımızı. Plan yok, program yok, ciddiyet yok, ama laf çok, vaad çok. Yıllardır reform yapıyoruz diyorlar, neyin reformu, hangi reform ?.. Bakan değişti mi, reform diye kakalanan şey de değişiyor hemen. Tarım desteklemelerinde böyle oldu, hayvancılık kredilerinde böyle oldu, hep öyle olmadı mı ?.."  Şeklinde bir eleştirel yaklaşımda da bulunuyor.

Duayen gazeteci-yazar Can Pulak'ın bu inceleme ve değerlendirme yazının tamamına aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz;



LÜTFEN OKUYUN, YORUMLAYIN ve PAYLAŞIN ==>

http://www.bursaarena.com.tr/ciddi-yonetim-geregi-makale,1664.html

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.