TUSAŞ o kente taşınıyor: Arazi belirlendi, 6 ay içinde yeni tesisler kurulacak

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'a savunma sektöründen müjde geldi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Kahramanaraş'ta dev bir tesis kuruyor.

Savunma sektörünün önde gelen firmaları depremin vurduğu illerde yeni tesisler kurmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu kapsamda ilk olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Kahramanmaraş'ta fabrika kuracağını söyledi. 

Bir TV kanalına yaptığı açıklamada İsmail Demir, TUSAŞ yetkililerinin Maraş'taki iş dünyasıyla temas halinde olduğunu, ilk etapta belirlenen kapalı alana üretim teçhizatını taşıyarak sivil uçak parçalarını üretmeyi planladıklarını anlattı. 

İlk etapta 250 kişiye istihdam sağlanacağını anlatan Demir, ilerleyen dönemde bu sayının 600'ü bulabileceğinden bahsetti. TUSAŞ, tesis ve konut olmak üzere Kahramanmaraş'a toplamda 1 milyar liralık yatırım yapacak.

SİVİL UÇAK PARÇALARI ÜRETİLECEK 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir şunları söyledi:

"TUSAŞ Kahramanmaraş'a kendi tesisini kuracak. TUSAŞ, hızlılık açısından şu anda ilk adım kapalı bir alana girerek, kendi makine ve teçhizatı oraya taşıyarak, üretime başlayacak. Daha sonra ise daha geniş bir alana kendi programını hayata geçirecek. Tabii TUSAŞ'ın yaptığı planlama bizim için sadece bir adım. 

Biz 7-8 değişik bölgede, diğer şirketlerimizin benzer faaliyetler yapmasını planladık. Amacımız bölgede bir an önce üretim ve istihdam faaliyeti yaparak, bölgeye canlılık katmak. TUSAŞ'ın sivil uçaklara yönelik yoğun bir iş yükü var. TUSAŞ, bu iş yükünü farklı yerlere tesisler kurarak, bölgeye aktarmayı planlıyor. TUSAŞ'ın gelecekteki planlanan iş yükü özellikle uçak parçaları alanında. Bu anlamda da bir üretim planlaması söz konusu.

Süreçle ilgili detaylar bölgedeki şartlara bağlı. Şu anda kapalı bir alan bulundu ve oraya teçhizatın aktarılması planlanıyor. Ancak tabii TUSAŞ, daha büyük tesis alanları için bölgedeki otoriterlerle temas halinde. Yer ve mekân belli olduktan sonra çok hızlı bir şekilde imar edip 6 ay içinde tesislerimizi faaliyete geçiririz. TUSAŞ, ilk olarak 250 kişilik bir istihdam sağlayacak. Ama bu sayı ilerleyen yılda 500-600'leri bulabilir. Yatırımın değeri tesis + konut 1 milyar TL."

MÜJDEYİ BİR SÜRE ÖNCE DUYURMUŞTU 

TRT'de yer alan habere göre, geçtiğimiz haftalarda TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve beraberindeki heyet, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı’yı ziyaret etmişti. Ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmeler neticesinde bölgede üretim ve istihdamı artırmaya yönelik istişarelerde bulunulmuş, Buluntu ve Narlı ise TUSAŞ’ın üretim alanı için girişim başlatmıştı.

Bu doğrultuda Başkan Buluntu, önceki günlerde düzenlenen KMTSO 5. Olağan Toplantısı’nda savunma sanayii alanında yatırım olacağı müjdesini vermiş ve "Kahramanmaraş’a savunma sanayi yatırımıyla alakalı ciddi bir hamle başladı. Savunma sanayii Kahramanmaraş’ta üretim faaliyetine başlıyor. Protokoller imzalandı. Kısa sürede de faaliyete geçecek" demişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.