Türkiye ile Azerbaycan Arasında Yeni Doğalgaz Hattı!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dağlık Karabağ bölgesinin 27 yıl sonra Ermenistan’ın işgalinden kurtarılmasının ardından Azerbaycan ile Türkiye arasında yeni bir doğal gaz boru hattı kurulması kararlaştırıldı. Nahçıvan’a doğal gaz tedarik edecek proje için Türkiye ve Azerbaycan enerji bakanları, Türkiye Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı mutabakatını imzaladı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir doğal gaz hattı kurulması için Türkiye Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı mutabakatı bugün imzalandı. Nahçıvan’a doğal gaz tedarik edecek projenin imzaları iki ülke enerji bakanları arasında atıldı. İmza töreninde konu ile ilgili açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şöyle konuştu:

“Kardeşliğimiz sayesinde yarınlara umutla bakıyoruz. Projenin hayata geçmesi için gayretle çalışacağız. Türkiye-Nahçıvan hattı, Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı üzerinden çıkış alan Iğdır Doğal Gaz Boru Hattı’nın devamına inşa edilecek. Hattın Iğdır’dan başlayarak Nahçıvan Sederek’e kadar olan Türkiye bölümü 85 kilometre uzunluğa sahip olacak. Rekor sürede tamamladığımız TANAP’ta 30 Haziran 2018’den bugüne kadar 8,1 milyar metreküp gaz aktı. TAP’a ilk doğal gazı verdik. Bugüne kadar TAP’a dolum amaçlı 70 milyon metreküp doğal gaz aktı.

NAHÇIVAN’IN DOĞAL GAZ İHTİYACI KARŞILANACAK

Iğdır-Nahçıvan arasında kurulacak hat ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin doğal gaz ihtiyacı karşılanacak. Mutabakat zaptı ile Türkiye ile Azerbaycan devlet olarak bu alandaki iş birliğine her türlü desteği vermeyi taahhüt edecek. Projenin hayata geçirilmesi için BOTAŞ ve SOCAR yetkili kılınacak. Projeyle, 500 bin nüfusa sahip Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin yıllık yarım milyar metreküp doğal gaz ihtiyacı karşılanmış olacak.

QHA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.