Türkiye'de sendikalı işçi sayısı 2 milyonu aştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan tebliğe göre Türkiye'de işçi sendikalarının toplam üye sayısı 2 milyon 123 bin 685 oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Ülkemizin büyümesine ve gelişmesine en büyük katkıyı sağlayan işçilerimizin sendikalaşmasına önem veriyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2021 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Türkiye'de işçi sendikalarının toplam üye sayısı 2 milyon 123 bin 685 oldu.

Sendika üyesi işçilerin konfederasyona göre dağılımında ise Türk-İş 1 milyon 154 bin 177 üye sayısıyla en büyük konfederasyon olma özelliğini devam ettirirken, Hükümet'e yakınlığıyla bilinen Hak-İş'in 730 bin 516 üyesi olduğu açıklandı. DİSK'e bağlı sendikalara üye işçilerin sayısı ise 206 bin 640 olduğu öğrenildi.

Sendikalaşma oranı yüzde 14 arttı

İşçi sendikalarının istatistiklerine ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2021 Temmuz ayı istatistiklerine göre sendikalaşma oranının yüzde 14,13 olarak gerçekleştiğini, sendikaya üye işçi sayısının 2 milyonu aştığını bildirdi. 2021 Ocak ayına kıyasla sendika üyesi işçi sayısının 54 bin 209 kişi arttığını kaydeden Bilgin, 2021 Temmuz döneminde toplam işçi sendika sayısının 206 olduğu belirtti.

Bakan Bilgin, 2021 Ocak- Temmuz döneminde 6 yeni sendikanın kurulduğunu, yüzde 1'lik iş kolu barajını aşan işçi sendikası sayısının 54'e ulaştığını belirterek, "Çalışma hayatında sosyal diyaloğun sağlanmasına, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine en büyük katkıyı sağlayan işçilerimizin sendikalaşmasına önem veriyoruz. Ülkemizin ekonomisinin yapı taşlarını oluşturan işçilerimizin sendikalaşma oranının daha yüksek seviyelere ulaşmasını temenni ediyorum" dedi.

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.