Türk Metal Sendikası toplu iş sözleşmesi mücadelesinden zaferle çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Metal Sendikası,  MESS ile  yaptığı toplu iş sözleşmesi çekişmelerinden zaferle çıktı.

Metal iş kolundaki 200 iş yerinde çalışan 130 bine yakın işçisiyle meydanlara çıkan Türk Metal Sendikası 5 Şubat günü greve gideceğini ilan etmiş, buna karşılık İşveren MESS'te Lokavt ilan etmiş ancak bir tarih vermemiş idi.

Tam bu aşamada tarafların anlaştıkları görüldü  grev öncesi uzlaşmaya varıldı.

İşveren sendikası MESS, görüşmelerin başında yüzde 8 olarak teklif ettiği, grev kararı sonrası yüzde 10’a çektiği zam teklifini son görüşmede yeniledi.

Son olarak 2019-2021 dönemini kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’yle işçilere ilk altı ay yüzde 18,49, ilk yıl toplamında ise yüzde 25,50 oranında zam yapıldı.

Böylece MESS ilk çıkışının iki katı üzerinde bir zammı kabul etmiş oldu. Ayrıca bu alınan zam oranlarının diğer kamu ve özel sektör işçilerinin son zamlarının iki katından fazla olması da bu başarıyı tescil eder nitelikte görüldü.

Türk Metal İşçileri bu sonucu sevinçle karşıladılar ve işte sosyal medyadaki kutlama mesajları:


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.