Türk-İş açıkladı: "Açlık sınırı 6 bin 17 TL’ye, yoksulluk sınırı da 19 bin 602 TL’ye yükseldi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk-İş, Mayıs 2022 dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasına işaret eden açlık ve ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaları da kapsayan yoksulluk sınırı araştırması sonuçlarını paylaştı.

Türk-İş, Mayıs 2022 dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı olan açlık ve gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yoksulluk sınırı araştırması sonuçlarını paylaştı.

TV100'de yer alan habere göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 17 TL’ye, yoksulluk sınırı da 19 bin 602 TL’ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 7 bin 836 TL’ye çıktı.

Ayrıca mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken, son 12 aylık artış yüzde 107 oldu.

Açlık sınırı ise 6 bin 17 TL ile 4 bin 253 TL olan mevcut asgari ücretin bin 764 TL üzerine çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.