Piyasalar kritik iki toplantıya kilitlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı 17 Haziran’daki Para Politikaları Kurulu (PPK) ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesi piyasalar sakin bir seyir izliyor. 

Gelecek hafta izlenecek önemli iki toplantı öncesi Türk lirası sakin bir seyir izliyor. Fed toplantısı ve ardından Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı beklenecek. 17 Haziran’da gerçekleşecek olan PPK'dan çıkacak karar TL'nin yönü üzerine etkili olacak. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında faizle ilgili Merkez Bankası Başkanı ile görüştüğünü söylemesinin ardından dolarda tüm zamanların rekoru kırılmış dolar/TL 8,81 seviyesine ulaşmıştı.

Bugün ise dolar günün en düşük seviyesi 8,5724'ü gördü. Dolarda en yüksek seviye ise 8,5984 olarak kaydedildi. Euro karşısında da TL sakin bir işlem günü geçiriyor. Euroda günün en yüksek seviyesi 10,4809 oldu. 

Anka Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.