Piyasalar : 18 - 24 Temmuz Haftası

Bist Endeksi:
Geçtiğimiz hafta yaklaşık 7.000 puana yakın bir yükseliş gerçekleştiren Bist Endeksinin, bu seviyelerde bir miktar kar realizasyonu yaşaması beklenmelidir. Kar realizasyonunun teknik olarak 80.000 seviyelerine kadar çekilmeye neden olması beklenmekle beraber, haftasonu yurtiçinde yaşanan terör olayının etkisiyle bu seviyelerin bir miktar altına da sarkma ihtimali olabilir. Fakat hemen belirtmek gerekir ki, gerek uluslararası konjonktürdeki olumlu havanın devam ettiği, gerekse gelişmekte olan ülkelere para girişinin devam ettiği düşünülürse realizasyonların kalıcı olmayacağı, yükselişin başında piyasaya girememiş alıcılar için alım fırsatı olacağı düşünülmektedir.

Faiz:
Merkez Bankasının faiz indirim sürecinin devam ettiği konjonktürde, faizlerin düşüş trendinde kalmakla beraber bir miktar realizasyon yaşaması ihtimali ön plandadır. Ülke risk priminin, cuma gecesi yaşanan ve bir - iki saat içinde kontrol altına alınan terörist kalkışmanın etkisiyle bir miktar yükselebileceği, fakat halkın hükümete ve demokratik sistemin istikrarına verdiği güçlü desteğin; seçimlerden 9 ay sonra meydanlarda gerçekleşen bir güvenoyu olarak algılanacağı, bu nedenle kısa sürede eski seviyelerine ve daha aşağı seviyelere döneceği beklenmektedir.    

Altın:  
Altında teknik göstergeler, yukarı yönlü hareketlerin denenmeye devam edeceğini, ons altında önce 1380 ardından 1400 seviyelerini hedefleyebileceğini göstermektedir.

Dolar / TL:
Son yıllarda, her 2 senede bir, ülkede istikrarsızlığa neden olabilecek bir girişime kalkışan bir grubun, cuma gecesi gerçekleştirdiği terör olayı nedeniyle yükselen ve 3.01 seviyelerinden kapanan Dolar / TL' nin, son girişimin de önceki girişimler gibi başarısız olması nedeniyle bir miktar bu seviyelerde durup ardından gevşemesi bekleniyor. Bu defaki terör girişiminin ardından gerek parlamentodaki politik grupların, gerekse halkın çoğunluğunun,  terörist kalkışmayı gerçekleştiren grubun tasfiyesine yönelik kararlı mesajları, iç politikadaki bir risk faktörünün nihayet ortadan kalkacağına ve demokratik istikrarın güçleneceğine ilişkin beklentileri artırmaktadır.   




YASAL UYARI : Burada yeralan bilgi, yorum ve analizler yatırım tavsiyesi değildir. Bu bölümde yayınlanan yazılar, yazarların kişisel analiz ve yorumlarına dayanmakta olup, risk tercihlerinize veya kar beklentilerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece bu yorum ve analizler doğrultusunda yatırım yapmanız ve bu yatırım sonucunda beklentilerinize uygun kar elde edememeniz veya zarar etmeniz halinde, bu sonuçlardan yazarlarımız ve kurumumuz mesul değildir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.