Piyasalar : 11 - 17 Temmuz Haftası

Bist Endeksi:
Bist endeksi, teknik olarak 77.500 seviyelerinden destek alarak, 81.500 seviyesine doğru yükselişini sürdürebilir. Yükseliş için; bayram tatili ve Rusya ile düzelme yoluna giren ilişkilerin turizmde beklentilerin üzerinde bir kapasite sağlanarak karlılık artışına neden olabileceği; İsrail ve Rusya ile anlaşma sağlanmasının enerji iletim hatlarını popüler hale getirebileceği ve AB vize muafiyeti beklentilerinin yavaş yavaş satın alınmaya başlanabileceği senaryoları destekleyici olacaktır.

Faiz:
Merkez Bankasının faiz koridorunda sadeleşme ve ılımlı faiz indirim sürecine devam etmesi beklentileri, banka faizlerinin de kısa vadede düşüş sürecine girmesi beklentilerini artırmış durumda. Faiz indirimlerinin yatırımcıya ve tüketicilere yansıması ve tüketimi artırıp yatırımları büyütmesi için sürece bankacılık sektörünün de katılımı gerekiyor.

Altın:
Fed'in faiz artırım sürecini bir süre erteleyeceği beklentileri nedeniyle, altın güçlü seyrini sürdürüyor.Ons altının 1350 ile 1380 usd aralığında hareket etmesi beklenmelidir.

Dolar / TL:
Zayıf dolar endeksinin TL'daki güçlenme eğilimini desteklemesi ve Dolar / TL de 2,84 seviyelerine kadar gevşemeye neden olması beklenebilir. 

 
 

YASAL UYARI : Burada yeralan bilgi, yorum ve analizler yatırım tavsiyesi değildir. Bu bölümde yayınlanan yazılar, yazarların kişisel analiz ve yorumlarına dayanmakta olup, risk tercihlerinize veya kar beklentilerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece bu yorum ve analizler doğrultusunda yatırım yapmanız ve bu yatırım sonucunda beklentilerinize uygun kar elde edememeniz veya zarar etmeniz halinde, bu sonuçlardan yazarlarımız ve kurumumuz mesul değildir. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.