Memur ve memur emeklileriyle ilgili toplu sözleşme görüşmeleri başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Memur ve memur emeklileriyle ilgili altıncı dönem toplu sözleşme görüşmeleri önceki gün Ankara’da başlarken, sağlık sektörü çalışanları dün İzmir’de dikkat çekici bir zam eylemine imza attı.

Sendika üyelerinin ekmek-kuru soğan yiyerek gerçekleştirdiği ve “memur taş mı yesin” sorusunun dile getirildiği protesto eyleminde konuşan Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yetkili iki konfederasyon temsilcilerini istedikleri düşük zam oranları nedeniyle eleştirdi. Cumhuriyet'in haberine göre, yaklaşık on yıldır açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda aldıkları zammın kendileri için sıfıra eşit olduğunu hatırlatan Doğruyol şöyle devam etti: 

“Yetkili konfederasyonlar reel enflasyonun yüzde 35-40 olduğu şu dönemde 2022 için yüzde 21, 2023 için yüzde 17 zam taleplerini hangi hesaplamayla, nasıl buldular? Yüzde 3+ yüzde 3 refah payı ne demektir? Maaşlarımızın alım gücünün, altınla dövizle kıyaslandığında, en az yüzde 50 eridiğini hiç mi görmezsiniz?” Doğruyol, kamu çalışanları olarak “sözde” değil, “gerçek” enflasyona göre zam istediklerini de vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.