Mahkeme son kararını açıkladı ve dev firma iflas etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Taraflar arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca konu yargıya taşındı. Flap Kongre, CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret AŞ'ye karşı 800 bin Euro’luk alacak davası açtı. Bakırköy Ticaret Mahkemesi, alacak davası açan şirketi haklı buldu. Yerel mahkeme kararını onadı. CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret AŞ tarafı, kararı Yargıtay’a taşıdı.

TASFİYE SÜRECİ BAŞLADI

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, dava dosyasının Yargıtay süreci devam ederken Flap Kongre bu kez CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret AŞ’nin iflasını istedi. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde geçen şubat ayı sonunda açılan davada karar 13 Temmuz günü çıktı. Mahkeme, şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesine ilişkin s

“YARGITAY’I BEKLİYORUZ”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, yargı sürecinin devam ettiğine işaret ederek “Bahsi geçen Ankaralı bir firmaya 8 yıl önce bir yer kiraladık. Yaptığımız sözleşmede mücbir sebep dışında iptalin söz konusu olmayacağı net bir şekilde ifade edilmişti. Ancak ortada mücbir bir sebep olmamasına rağmen etkinlikten 3 ay önce, sözleşmeyi iptal etmek istediler. Ve yerel mahkemede dava açıldı. Biz de yerel mahkemede davayı kaybedince Yargıtay’a duruşmalı itirazda bulunduk. Yargıtay da talebimizi kabul etti. Ve 14 Eylül 2021 tarihine gün verdi. Yargıtay’ın alacağı karara göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

CNR HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Haberde bahsi geçen Ankaralı firmaya, 2017 yılında gerçekleştirecekleri bir toplantı için 8 yıl önce bir yer kiraladık. Yaptığımız sözleşmede mücbir sebep dışında iptalin söz konusu olmayacağı net bir şekilde ifade edilmişti. Ancak ortada mücbir bir sebep olmamasına rağmen etkinlikten 3 ay önce sözleşmeyi iptal etmek istediler ve yerel mahkemede dava açıldı. Biz de yerel mahkemede kaybedince Yargıtay’a Duruşmalı İtirazda bulunduk. Yargıtay da bu talebimizi kabul etti ve 14 Eylül 2021 tarihine gün verdi. Bütün avukatlarımızla o gün orada hazır olacak ve savunmamızı yapacağız. CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret A.Ş., 21 grup şirketimizden biridir. Bu çok eski bir dava ve şu an bu şirketimiz faal değildir. Hukuka güvenimiz tamdır. Yargı süreci de henüz tamamlanmış değil. Yargıtay’ın alacağı karara göre hareket edeceğiz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yargı sürecini tamamlanmasını bekliyoruz.

Ceyda Erem

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Anahtar Kelimeler:
EğitimMEBYüz Yüze
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.