Lokanta, restoran ve kafe gibi ticari işletmelere destek ödemesi yapılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında yeni açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirlerle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon TL ve altı olan ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle zor bir dönemden geçen esnafı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Doğrudan esnaf ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süre ile aylık 1000 lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini erteledik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, aşı uygulamasının en kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacağını, Covid-19’dan en çok zarar gören sektörler arasında yer alan yeme-içme sektörüne destek verileceğini de belirterek, Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020’de yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü kadar ödeme yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.